Sleeuwijk kan belangrijke slag slaan

Nieuws 31 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Het wordt een spannend voetbalweekeinde voor de clubs in het Land van Heusden en Altena.

In Werkendam komt topklasser GVVV op bezoek. De Kozakken zullen er alles aan doen om de positie van de Veenendalers te ‘kraken’. Winst betekent immers weer aansluiten bij de kopploegen.

In de hoofdklasse B is Achilles Veen tegen Nieuw Lekkerland een interessant affiche. De gastheren staan derde van onderen en de gasten uit Nieuw-Lekkerland staan onder de rode streep. Het wordt dus een spannend voetbalgevecht op de Heuye, dat twee kanten op kan.

Uit de problemen
Altena is de hekkensluiter in de eerste klasse C. Wil de ploeg van trainer Mari de Laat nog uit de problemen komen, dan zal er toch echt gewonnen moeten worden van Terneuzense Boys, dat er eveneens niet florissant voor staat.

Almkerk kan een driepunter gebruiken. Het gaat op bezoek bij het laaggeplaatste GPC Vlissingen. Winst behoort dan ook tot de mogelijkheden, al zullen de Almkerkers wel bij de les moeten zijn. Een driepunter betekent een comfortabele plaats in de middenmoot.

Somber
In de tweede klasse F ziet het er somber uit voor Rijswijkse Boys. Winst tegen koploper Rijsoord ligt niet voor de hand. GDC staat er ook niet goed voor. Om weg te komen uit de onderste regionen is een driepunter bij SVW noodzakelijk.

Slag
Koploper Sleeuwijk kan een belangrijke slag slaan in de derde klasse D als het zaterdag achtervolger Sparta’30 van zich af kan schudden op De Roef. Wilhelmina’26 moet de punten kunnen pakken tegen Herovina. Voor NOAD’32, dat punten blijft morsen, ziet het er somber uit bij het als tweede geklasseerde ASH.

Topper
Woudrichem tegen MVV’58 is een topper in de vierde klasse E. De ploeg van trainer Leon Elands zal deze keer scherp moeten beginnen om de gasten uit Meteren van zich af te houden.
Voor Giessen lonkt puntengewin bij Asperen. Bij een driepunter vestigen de Giessenaren zich vaster in de subtop.

Zondag
Op zondag begint HHC’09 in de vierde klasse F op gang te komen. FC Engelen moet te pakken zijn. Een driepunter is dan ook voor de Heusdenaren het uitgangspunt.

In de vijfde klasse D probeert Dussense Boys aansluiting te krijgen bij de kopploegen. Helaas is het nog wat wisselvallig bij de Dussenaren. Een driepunter tegen het laaggeklasseerde Achtmaal moet echter te doen zijn.
Be Ready staat voor de zware opgave om koploper Rihgt’Oh te bedwingen. Wellicht dat het thuisvoordeel in Hank meeweegt in dit belangrijke duel boven in de vijfde klasse. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 6 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 16 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan gisteren
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45