Kozakken Boys mist drie penalty's, maar wint wel

Nieuws 9 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys knikkerde zaterdagavond Achilles Veen in de tweede ronde uit de districtsbeker Zuid 1 met een 4-1 zege.

Zonder slag of stoot ging het niet. Niet alleen miste de Topklasser uit Werkendam drie penalty's, maar met name voor de rust deed Achilles Veen niks onder voor de Boys.

De ploeg van trainer Johan van Bijsterveld had zelfs op voorsprong moeten staan bij een enorme kans in de beginfase. Roel van Delft zette Ferdie Verhoofstad vrij voor keeper Basjan Munten. De Werkendamse goalie stopte echter de inzet van Verhoofstad. Kort voor de rust was het bijna raak aan de andere kant. Arda Havar ging over het been van Bas van Loon en de scheidsrechter gaf een penalty. Arif Irilmazbilek gleed echter onderuit en trapte de strafschop over het Veense doel.

Tandje bij
Na de rust schakelde Kozakken Boys een paar tandjes bij en besliste het bekerduel in zes minuten tijd. Bij een scrimmage in de Veense doelmond viel de bal voor de voeten van Havar, die raak schoot (1-0). Kort erna viel de 2-0 na een foute uitgooi van keeper Stefan Toonen. De net ingevallen Quincy Allee ontfutselde een Veense verdediger de bal en schoot raak.

Achilles Veen bleef het wel proberen, maar de beste kansen kreeg Kozakken Boys. Nadat Irilmazbilek werd aangetikt ging de bal opnieuw makkelijk op de stip. Leon Bot schoot de strafschop op de paal. De 3-0 kon wel gezien worden als een fraaie goal. Gwaeron Stout nam uit een voorzet de bal ineens op de slof en keeper Toonen pareerde de bal magnifiek. In de rebound schoot Stout wel raak.

Eretreffer
Vervolgens kreeg Kozakken Boys een derde penalty. Nu mocht invaller Guillermo Zschusschen het proberen, maar de Veense goalie stopte de strafschop. Kozakken Boys kreeg ook nog een vierde penalty. Arda Havar liet zien hoe het wel moet aan zijn ploeggenoten en schoot de 4-0 raak. Een minuut later kreeg het vermoeide Achilles Veen de kans op de eretreffer. Yassine Asrih kopte de 4-1 binnen.

De laatste kansen om de stand wat draaglijker te maken waren ook voor de bezoekers. Een schot van Roel van Delft belandde op de vuisten van keeper Basjan Munten en een schot van Mark van der Meijden werd nog van de doellijn gekopt door Quentin Jacoba. Een laatste Veense poging met een boogbal van Enis Ulusan ging via de lat over het Werkendamse doel.

Met de zege is Kozakken Boys door naar de derde ronde van de districtsbeker Zuid 1.

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33