NOAD’32 en Wilhelmina’26 mogen fusie onderzoeken

Nieuws 8 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – Ruim tweehonderd leden van NOAD’32 en Wilhelmina’26 bezochten vrijdagavond in d’Alburcht de voorlichtingsavond over de fusiebesprekingen tussen beide voetbalclubs. Na een uitvoerige uitleg van het rapport dat Arcadis in opdracht van de gemeente Aalburg opstelde, kregen de beide clubbesturen van de aanwezige leden bijna unaniem het groene licht het onderzoek of tot een fusie kan worden gekomen voort te zetten.

Een jaar geleden zochten beide verenigingen voor het eerst toenadering. Beide clubs krijgen volgens de prognoses op termijn te maken met ruimtegebrek. NOAD’32 kampt op dat gebied al met problemen.

Binnendijks
Arcadis heeft diverse opties in beeld gebracht. De eindconclusie is dat een samensmelting tot één nieuwe club, op een nieuwe locatie binnendijks,  toekomstgericht de beste optie is. Twee andere opties, beide clubs zelfstandig voort te zetten op de eigen huidige locaties of op een nieuwe locatie gescheiden voort te laten leven, verdwijnen daarmee in de ijskast.

Een fusieclub die gaat spelen op d’Ebbe waar wellicht voor uitbreiding nog plaats is, is geen optie. De NOAD-leden willen alleen fuseren als er een nieuwe locatie wordt gevonden. Daarnaast stuit een uitbreiding op d’Ebbe op te grote planologische bezwaren en wellicht op de aanwezigheid van archeologische waarden.

Kunstgrasvelden
Een fusieclub op een nieuwe binnendijkse locatie riep bij de aanwezigen wel de nodige vraagtekens op. Het niet mogen aanleggen van kunstgrasvelden op de huidige locaties stuitte op onbegrip. Oud-wethouder en tevens lid van Wilhelmina’26 Aad Verspuij vroeg zich af of dit wel onderzocht is. “Er staat in het rapport teveel het woord ‘waarschijnlijk’. Is het werkelijk zo dat er geen kunstgrasvelden mogen worden aangelegd ?”, vroeg Verspuij zich hardop af.

“Rijkswaterstaat geeft daar geen goedkeuring voor in het kader van ruimte voor water”, onderstreepte Cees Swinkels van Arcadis. De gemeente deelt de mening van Arcadis, bleek bij monde van een woordvoerder.

Onhaalbaar
Een nieuwe accommodatie binnendijks betekent wel dat de fusieclub zelf financieel bijna twee miljoen euro zal moeten bijdragen. “Hoe krijgen we ooit een lening van twee miljoen in deze moeilijke tijd verstrekt? En dan moet de contributie met 125 euro per persoon omhoog. Een onhaalbare zaak”, waren er opmerkingen vanuit de zaal.

De voorzitters van beide clubs, Paul Bartels van NOAD’32 en Henk Treffers van Wilhelmina’26, opperden dat het bedrag een eind naar beneden kan. “We zijn onlangs bij Gilze-Rijen geweest. Daar is een soortgelijke accommodatie voor 1,2 miljoen neergezet.”

Positieve tendens
Dat de aanwezige leden het fusie-onderzoek steunen, doet beide voorzitters deugd. “We zijn blij met de positieve tendens. Als we gemerkt hadden dat er teveel bewaren zouden bestaan, hadden we de stekker er uitgetrokken. Uiteindelijk hebben de leden op de algemene ledenvergaderingen het laatste woord”, stelden Bartels en Treffers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 46 minuten geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden