Ferry van Dijk: 'Benieuwd hoe volwassen we zijn'

Nieuws 33 keer gelezen

STREEFKERK/GIESSENBURG – In de vierde klasse D worden al vroeg in het seizoen de nodige topwedstrijden gespeeld. ZBC’97, Arkel, Peursum, Streefkerk en outsider GSC hebben elkaar al gezien of binden binnenkort de strijd met elkaar aan. Zoals zaterdag 6 oktober als Streefkerk-Peursum en Arkel-ZBC’97 worden gespeeld.

Peursum gaat als koploper naar sportpark Streveland.

“Dat we dat nog mogen meemaken”, lacht Peursum-trainer Peter van Opijnen, daags na de zevenklapper tegen SVS’65. “Ik leef van week tot week, maar ondanks een beperkt aantal spelers gaat het goed. Bram den Hartog zat afgelopen zaterdag weer op de bank. Voor Niels Noomen komt Streefkerk nog te vroeg en dat geldt misschien ook voor Gerrit Oskam en Jasper Eikelenboom. Maar ik mag niet klagen, de jongens die er nu in staan doen het goed. Mijn ploeg lijkt, en met de nadruk op lijkt, standvastiger dan andere jaren.”

Stug
Van Opijnen verwacht komende zaterdag een stugge tegenstander. “Niet voor niets hebben ze maar vier tegendoelpunten en negen keer gescoord. (Peursum maakte er 22 en incasseerde zeven tegendoelpunten – TS) . Met bewondering voor Ferry van Dijk, want het is toch knap om als trainer in twee maanden tijd Streefkerk weer op de rit te krijgen. Wij gaan zaterdag voor de volle winst en spelen, zoals altijd, met drie voorhoedespelers.”

Aanvallend
Voor collega Ferry van Dijk is deze opstelling geen verrassing. “Ik heb onder Peter bij Unitas gespeeld en toen stelde hij ook altijd drie spitsen op. Samen met Martin de Man en Jan-Eduard Roza vormde ik veertien jaar geleden de Gorcumse voorhoede. Altijd aanvallend voetballen. Aanstaande zaterdag zal ik daar iets op moeten verzinnen en tijdens de komende trainingen gaan we ons daar tegen wapenen. Laat ik voorop stellen dat we een prima voorbereiding, met onder andere een 4-1 bekerwinst op Kozakken Boys 2, achter de rug hebben. Maar onze eerste tegenstanders in de competitie waren niet de zwaarste. Na ZBC’97 is nu Peursum de volgende sterkere tegenstander. Mogelijk zelfs de moeilijkste.”

Van Dijk ziet uit naar het weerzien met zijn voormalige oefenmeester. “Een paar jaar geleden zag ik hem met de C-jeugd van De Zwerver in Giessenburg. En nu staan we als hoofdtrainers tegenover elkaar. Wel leuk. Peter kennende gaat hij voor de volle bak. Met ons viermansmiddenveld zullen we moeten proberen de opbouw van de Giessenburgse aanvallers te beletten. Ik ben benieuwd of we zo volwassen zijn”, besluit Van Dijk, die Nick van Vugt en Ruud den Haak wegens werkomstandigheden niet kan opstellen.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden