Burentwist tussen Be Ready en Dussense Boys

Nieuws 54 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Op zondag vindt sinds een paar jaar weer de burentwist plaats tussen Be Ready en Dussense Boys. Er komt altijd veel volk op af en de rivaliteit is groot tussen de buurdorpen. De Hankenaren hebben komende zondag het thuisvoordeel, maar Dussense Boys is licht favoriet.

Op zaterdag gaat Kozakken Boys in de Topklasse voor drie punten naar Excelsior’31.

In de hoofdklasse B is Achilles Veen nog puntloos. Een overwinning tegen Heinenoord zou het gemoed op De Heuye goed doen.

Almkerk is nog wat wisselvallig in de eerste klasse C. Drechtstreek uit wordt dan ook zeker geen makkelijke klus voor de equipe van trainer Pieter Tuns. Altena neemt het thuis aan de Rijksweg op tegen Oranje Wit. Keihard werken is het devies voor de Nieuwendijkers.

Positieve lijn
In de tweede klasse F heeft Rijswijkse Boys het lastig. Een overwinning thuis op Leerdam Sport’55 mag een verrassing heten. GDC heeft de eerste drie punten binnen. Wellicht wordt de positieve lijn doorgetrokken uit bij het nog puntloze DFC.

De krachtsverschillen in de derde klasse D zijn nog moeilijk in te schatten. Sparta’30, dat het tot dusverre goed doet, gaat op bezoek bij Wilhelmina’26. De ploeg van trainer Frans van Wijk heeft nog wat goed te maken. Dus hebben de Andelaren de punten zeker nog niet binnen. Wil Sleeuwijk de koppositie behouden, zal er zaterdag gewonnen moeten worden bij SSC’55. NOAD’32 moet de punten kunnen meepakken bij TSVV Merlijn.

Topper
In de vierde klasse E staat de confrontatie op het programma tussen de twee koplopers BVV en Woudrichem. Een puntendeling lijkt het meest logisch. Hetzelfde geldt voor de tweestrijd tussen Well en Giessen.

Op zondag in de vierde klasse gaat HHC’09 naar Real Lunet. Het zal lastig worden om daar de punten weg te kapen.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden