Eerste echte test voor Streefkerk

Nieuws 38 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Van de zeven ‘Klaroen-clubs’ steken Alblasserdam en Streefkerk er na vier competitieronden duidelijk bovenuit.

Alblasserdam mag zich na de 1-2 overwinning uit bij Oranje Wit en de 0-0 van VVGZ bij De Zwerver zelfs koploper van de eerste klasse C noemen. Of de Damdorpers dat ook blijven is de vraag; de selectie van Fop Gouman is namelijk niet al te breed. Komende zaterdag treft Alblasserdam in nieuwkomer Pelikaan een interessante tegenstander. De Zwijndrechters, waar voormalig De Zwerver-coach Ron Tempelaar de scepter zwaait, spelen aantrekkelijk voetbal vol beweging. Zomaar even winnen is er niet bij. @RVoetbal gaat het zelf aanschouwen.

Oorwassing
Streefkerk – met twaalf punten uit vier duels uitstekend gestart in 4D- wacht een piitige uitbeurt bij ZBC’97. Het team van Ferry van Dijk heeft echter zoveel zelfvertrouwen getankt de voorbije weken, dat we durven uitgaan van een vijfde zege op rij! Makkelijk zal dat niet worden, want ZBC'97 is na verwachting getergd door de oorwassing bij Peursum (4-0).

In de hoofdklasse gaat Nieuw-Lekkerland in Zeeland op jacht naar zijn eerste overwinning. Dat zal moeten gebeuren tegen het stugge Kloetinge, een opponent waar de groenwitten doorgaans moeilijk punten van afpakken.

Wegzakken
De Zwerver neemt het in 1C buitenshuis op tegen Heerjansdam. Een remise lijkt het hoogst haalbare voor de Schep-brigade.

Drechtstreek komt thuis in actie tegen Almkerk. Om niet te diep weg te zakken op de ranglijst zullen de Papendrechters moeten winnen.

Voor Papendrecht staat een op papier gemakkelijke wedstrijd op het programma. Op het vertrouwde Slobbengors komt het nog puntloze Schelluinen langs.

De Alblas krijgt in Gorinchem van doen met het laaggeklasseerde Unitas, dat de hoge verwachtingen vooralsnog niet kan waarmaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden