Jong Sparta na rust langs Alblasserdam

Nieuws 7 keer gelezen

ALBLASSERDAM – In het oefenduel tussen Alblasserdam en Jong Sparta trokken de Rotterdammers dinsdagavond met 2-3 aan het langste eind.

Op het prima bezochte Sportpark Souburgh speelden de Damdorpers in de eerste helft het spelletje goed mee. Jong Sparta was weliswaar meer in balbezit, maar het was Alblasserdam dat na een halfuur voetballen op een 1-0 voorsprong kwam via Umut Takac.

Na rust schroefden de jongelingen uit Rotterdam het tempo op en maakte het al snel gelijk. In korte tijd pakte Jong Sparta daarop de leiding en liep het vlot uit naar 1-3. In de slotfase deden de oranjewitten nog wat terug toen Carlo Diaz zijn voorzet door een Spartaan in eigen doel gelopen zag worden: 2-3.

Zowel Jong Sparta als Alblasserdam kreeg nog aardige kansen –de Damdorpers zagen een bal op de lat gekeerd worden en stuitten op een geweldige ‘save’ van de Rotterdamse doelman– maar gescoord werd er niet meer.