'Derby Day' in Zederik

Nieuws 18 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het is zaterdag 15 september 'Derby Day' in de gemeente Zederik. Sv Meerkerk-Ameide en Lekvogels-HSSC'61 zijn van oudsher regelrechte clashes tussen buurclubs. @RVoetbal zal er verslag van doen.

Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland staat na twee duels nog op de hatelijke nul. Het zal niet meevallen om die tegen titelkandidaat ASWH weg te poetsen.
Stedoco reist naar het verre Kloetinge, dan met vier uit twee nog ongeslagen is. Geeft de debutant uit Hoornaar de Zeeuwen de eerste nul aan de broek? Zou zomaar kunnen...

Lek als een mandje
Eersteklasser De Zwerver kent een stroeve start, maar dat geldt zeker ook voor de opponent van zaterdag: Altena. De Brabantse defensie was in de eerste twee duels zo lek als een mandje. Vraag is of de Kinderdijkers daar van kunnen profiteren.

Elders op www.regio-voetbal.nl blikken de beide keepers vooruit op sv Meerkerk-Ameide. Met al vier punten op zak gaat Ameide vol vertrouwen naar 't Hoog. In een derby weet je het nooit. De vorm van de dag en wellicht een portie geluk kunnen zomaar bepalend zijn.

Jacht
Schelluinen-De Alblas is een alleraardigst streekduel in 3C. De Alblas staat weer met beide voeten in het Alblasserwaardse veen. Schelluinen met nul uit twee ook. De mannen van Klop gaan ongetwijfeld op jacht naar de eerste punten. Kan De Alblas daar een stokje voor steken?

Groot-Ammers krijgt bij SC Amstelwijck een lastige uitbeurt voor de kiezen en dat geldt voor VVAC bij Tricht eveneens.

Gewaarschuwd
De tweede Zederikderby van zaterdag is die tussen Lekvogels en HSSC'61. De Lexmonders zullen er veel voor over hebben hun eerste overwinning uitgerekend tegen de buurman te boeken.
Arkel gaat als favoriet naar Vuren en Peursum moet op de hoede zijn bij GSC.

Het laatste Alblasserwaardse onderonsje van zaterdag is Noordeloos-Streefkerk. Streefkerk voert samen met ZBC'97 de ranglijst aan, maar dat is geen garantie voor een 'makkie'. Want hoewel Noordeloos nog puntloos is, zag het spel er tegen Peursum helemaal niet verkeerd uit. Streefkerk is dus gewaarschuwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44