Ameide vol vertrouwen naar sv Meerkerk

Nieuws 34 keer gelezen

MEERKERK/AMEIDE – Vorig seizoen won sv Meerkerk beide ontmoetingen tegen aartsrivaal Ameide. Zowel op ’t Hoog als op Meihoven imponeerden de geelhemden niet, maar de maximale score ging wel naar de Meerkerkers.

“En daar willen we aanstaande zaterdag verandering in brengen”, belooft Fabian den Hartog. De 21-jarige doelman maakte dit seizoen zijn debuut in de Termeise hoofdmacht. “Ik wil heel graag winnen. Over mijn meest recente ervaringen tegen Meerkerk wil ik het niet graag hebben. Sinds mijn overgang naar de senioren verloren we met het tweede elftal alle wedstrijden. In de jeugd leefde de derby trouwens nog veel meer, al bij de F-jes. “

Collega-doelman Lex Kramers (22) weet er over mee te praten. “Je mocht van iedereen verliezen, behalve van Termei. Net als bij Fabian wordt dit voor mij ook mijn eerste derby. Wel leuk. Als kleine jongen ging ik vaak naar de thuis- en uitwedstrijden tegen Ameide. Nu sta ik zelf op doel.”

Krachten sparen
Den Hartog deelt die gevoelens. “Ik weet dat onze spelers in het verleden wel eens op de fiets naar Meerkerk gingen. Dat doen wij niet, we willen onze krachten sparen; ha, ha. We gaan overigens vol vertrouwen naar Meerkerk. Na twee wedstrijden hebben we vier punten en eigenlijk hadden dat er zes moeten zijn. Iedereen is fit en in deze vorm verwacht ik een 1-2 overwinning. Deze keer is het geluk wel aan onze zijde; de afgelopen jaren was dat niet zo.”

Vorm van de dag
Kramers lacht. “Wat ik zelf doe is niet zo belangrijk, als we maar winnen. Ik hoop de nul te houden, ik denk aan een 1-0 uitslag. Maar je weet je het niet, het zal aan de vorm van de dag liggen. Vanaf augustus heb ik een stapje omhoog gemaakt. Bij ons was Klaas-Jan van Zessen al een tijdje eerste keeper. Tijdens de zomervakantie kwam hij erachter dat hij vanaf maart met een gebroken grote teen keepte. Hij is geopereerd en krijgt over enkele dagen loopgips. Samen met Wilco den Tuinder ben ik de concurrentiestrijd aangegaan en ik heb die gewonnen. Afgelopen zaterdag tegen Hardinxveld was ik, na een weekje griep, niet fit en heeft Wilco op doel gestaan. Met een rode kaart liep dat voor hem niet goed af.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 7 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 7 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 8 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 21 uur geleden