De Alblas verdedigt koppositie tegen streekgenoot

Nieuws 13 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het hoofdklasseduel Stedoco - Nieuw-Lekkerland is zaterdag 8 september voor het voetbalminnende publiek in de Alblasserwaard de grootste blikvanger. Zie hiervoor onze aparte voorbeschouwing. Voor Het Kontakt Alblasserwaard is dit de 'wedstrijd van de week'.

In de 1e klasse C ook al zo'n duel om naar uit te kijken. Een heuse derby: De Zwerver-Alblasserdam. Kunnen de Kinderdijkers de poedel tegen LRC tegen de buurman wegpoetsen? Dat valt te bezien. Alblasserdam lijkt de meest creatieve ploeg te hebben, maar heeft daarentegen het nadeel van een krappe selectie.

Komeet
De tweedeklassers Ameide en sv Meerkerk kenden een uitstekende start. Termei weet na zaterdag waar het staat, want titelkandidaat WNC komt naar sportpark Meihoven. Een mooie testcase, die Ameide onbevangen in zal gaan. Sv Meerkerk treft in Hardinxveld, op verplaatsing, een streekgenoot.

Groot-Ammers tegen De Alblas is een leuke semi-derby in de 3e klasse C. De Alblas schoot afgelopen zaterdag -in tegenstelling tot Ammers- als een komeet uit de startblokken. Op Gelkenes zal blijken wat de zevenklapper tegen Heukelum waard was.

VVAC kampt met veel blessureleed. Voor Robbin Dame en Marcel Vonk (beiden zwaar knieletsel) zit het seizoen er al op en topscorer David Pleisner is op z'n vroegst pas na de winterstop terug. Mede hierdoor stuurt Cees van Bavel een jonge ploeg de wei in, die de wetenschap heeft dat opponent Unitas ondanks de nodige versterkingen ook nog niet bepaald lekker draait. Het is voor VVAC het eerste duel op het eigen, nieuwe kunstgras.

Schelluinen speelt in en tegen Heukelum. Inzet: wie komt er van de nul af?

Topnotering
Streefkerk zou zomaar eens lekker kunnen gaan meedoen in de bovenste regionen van de 4e klasse D. Als het die ambitie kracht bij wil zetten, moet zaterdag op eigen veld gewonnen worden van Vuren.

Arkel-Lekvogels is alweer zo'n alleraardigst streekduel. @RVoetbal tipt ook Arkel voor een topnotering. Blijven de punten op Schoonzigt?

Peursum stelde in het openingsduel licht teleur met een gelijkspel in Vuren. De revanche moet volgen tegen Noordeloos. Maar: ook dat is en blijft een echte derby. En dat weet je het maar nooit.

HSSC'61 gaat proberen Dubbeldam op Het Plein drie punten afhandig te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden