LRC stap vooruit voor Kooijman en Van der Loo

Nieuws 149 keer gelezen

LEERDAM – Het naar de eerste klasse gedegradeerde LRC Leerdam begroette afgelopen zomer weer een flink aantal nieuwe spelers. Jeffrey van der Loo en Dick Kooijman kwamen over van hoofdklasser Nivo Sparta. Ze spelen komend jaar dus een niveautje lager, maar zien LRC toch als een stap vooruit.

Beide spelers hadden hun eigen redenen om te vertrekken uit Zaltbommel. Doelman Jeffrey van der Loo was onbetwist basisspeler. “Aan het eind van het seizoen werd trainer Gerrie Schaap plotseling weggestuurd en wij hadden toen nog met niemand van de club gesproken over het volgende seizoen. Toen was ik er wel klaar mee”, zegt Van der Loo.

Middenvelder Dick Kooijman zat in een ander schuitje. Hij wist nooit een vaste plek in het elftal te veroveren en besloot al in een eerder stadium dat het goed was om ergens anders te gaan kijken. “De komst van een nieuwe trainer had voor mij juist positief kunnen uitpakken, maar het gevoel bij de club was niet meer goed. Er was wat interesse van tweedeklassers, maar toen LRC kwam, was de keuze snel gemaakt”, vertelt Kooijman.

Loopbaan
De 28-jarige Van der Loo heeft er al een hele loopbaan opzitten. Op jonge leeftijd was hij bij FC Den Bosch tweede keeper, toen die ploeg kampioen werd in de eerste divisie. De stap naar het betaalde voetbal kon Van der Loo echter nooit maken. Na een paar ongelukkige maanden bij Achilles Veen speelde de doelman nog een tijdje bij Jong FC Oss om vervolgens definitief voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen. Na twee seizoenen Schijndel en drie jaar Nivo Sparta is Van der Loo nu dus in Leerdam aanbeland.

Kooijman (25 jaar) heeft pas twee clubs achter zijn naam. Hij speelde vanaf de jeugd in zijn woonplaats Meerkerk bij de plaatselijke trots om als groot talent de stap naar Nivo Sparta te maken. Daar bleef hij twee jaar. Kooijman: “Nu zit ik bij LRC bij de club die in Meerkerk altijd veel uitstraling heeft. Het is toch de grote club uit de regio.”

Stap vooruit
Ondanks de degradatie naar de eerste klasse zien beide heren LRC niet als een stap terug. “Qua uitstraling, organisatie, complex, toeschouwers en ambitie is de ploeg uit Leerdam zelfs een stap vooruit”, vinden beide spelers. Daarnaast was ook het financiële plaatje goed. Van der Loo: “Het is natuurlijk altijd leuk als je op niveau kunt spelen en daar ook nog voor betaald krijgt. Ik vind daar niets mis mee.”

In Meerkerk zorgt het betalen van spelers voor meer scheve gezichten. Niet helemaal terecht, volgens Kooijman. “Als je bij een tweedeklasser de ambitie hebt om een stap omhoog te maken, kom je in de eerste klasse of hoofdklasse terecht. Daar wordt door vrijwel alle clubs betaald. Dan kies je dus niet altijd bewust voor de centen.”

Doelstelling
Ondanks alles zijn ambitie en plezier nog steeds de grootste drijfveren van de twee. Kooijman: “Ik vind het vooral heel leuk om te voetballen. Als ik het plezier kwijt ben, kan ik beter stoppen.” Van der Loo is gehaald om de sterke Mirco Bovo te doen vergeten. “Dat zal niet makkelijk worden, Bovo is een goede keeper. Ik wil vooral goed presteren met LRC. Bovenin meedraaien en een periodetitel pakken moet de doelstelling zijn. Goed aan een seizoen beginnen is dan belangrijk.”

Heerjansdam
De concurrentie is in de eerste klasse C echter niet mals. “Heerjansdam is de topper”, denkt Van der Loo. “Daarnaast zijn De Zwerver en VVGZ denk ik sterke ploegen. Roda Boys is leuk om tegen te spelen. Afwachten hoe goed die zijn.”

Kooijman: “Er zijn inderdaad genoeg lastige ploegen. Maar van de gepromoveerde teams, zoals Altena, Pelikaan en Drechtstreek, moeten wij gewoon winnen.”

De Zeeuwse ploegen GPC Vlissingen en Terneuzense Boys zijn onbekender. Toch kijken beide spelers wel uit naar die wedstrijden. “Zeker die uitwedstrijden hebben wel iets. Het zijn altijd leuke tripjes. Zeker als je gewonnen hebt. Met Nivo Sparta deden we het daar eigenlijk altijd wel goed”, zegt Kooijman.

Aanvallend
De speelwijze waarmee de van Meerkerk overgekomen trainer Marcel van Steenis wil gaan presteren, spreekt Van der Loo en Kooijman aan. “De trainer wil aanvallend voetballen, dat heeft sowieso mijn voorkeur”, zegt Kooijman. Van der Loo: “We gaan ons niet aanpassen. Dat vind ik prettig. Anders heb je kans dat je door angst en een vol hoofd minder gaat presteren.”

Kooijman besluit: “Ik hoef echt niet alles over een tegenstander te weten. Dat vergeet je toch allemaal als je op het veld staat. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33