Verdier en Van Dalen op hun plek bij Leerdam Sport

Nieuws 2 keer gelezen

LEERDAM – Tim Verdier en Mark van Dalen beginnen aan hun tweede jaar bij Leerdam Sport. Vorig seizoen promoveerden ze als kampioen naar de tweede klasse. “Het kan nu gebeuren dat we drie keer achter elkaar verliezen.”

De 23-jarige Tim Verdier en de één jaar jongere Mark van Dalen kijken nog een keer terug op hun overgang van buurman LRC naar Leerdam Sport. Bij LRC hadden ze weinig uitzicht op een basisplaats.

Verdier: “We zouden in eerste instantie bij LRC blijven. We wilden bij de selectie blijven en een eerlijke kans in het eerste. Toch werden er weer veel spelers gehaald.”
Van Dalen vult aan: “Als je dacht dat er een kans aan zat te komen, moest je toch weer met het tweede mee naar Kloetinge. Dat is niet altijd even leuk.”

Toenmalig trainer Ruud Heus was eerlijk. Verdier: “Hij zei dat als ik naar een andere club kon, dat ik dat dan moest doen.” Beide spelers kozen voor Leerdam Sport. “We wilden na een drukke dag weer gewoon lekker voetballen en niet met tegenzin naar de training gaan”, zegt Van Dalen. In Leerdam-West vonden ze het plezier terug.

Plezier
“De officiële doelstelling die naar buiten gebracht werd was handhaving, maar wij wisten ook wel dat we titelkandidaat nummer één waren”, geeft Verdier toe. “De gedachte hier was echter dat je eerst met plezier moet voetballen en dat dan de resultaten komen.”

Voor Van Dalen werkt het ook andersom. “Resultaten geven natuurlijk ook plezier. Als je een goede serie neerzet, komt iedereen graag en gemotiveerd trainen.”

Moeilijk inschatten
Wat het komende jaar in de 2e klasse gaat brengen, is voor beiden moeilijk in te schatten. Ze kennen de meeste ploegen vooral van naam.

Verdier: “Sommige spelers ken je natuurlijk wel. WNC’ers Hassib Amanzada en Michael Kooijman ken ik nog uit mijn tijd bij Schelluinen en Arno van Noord natuurlijk van LRC. Marek Verweij (eveneens oud-LRC) voetbalt nu bij Hardinxveld. Altijd leuk om oude bekenden tegen te komen.”

De twee verdedigend ingestelde spelers hopen meer ruimte te krijgen dan in de derde klasse. Verdier: “Dat was soms echt wel pittig. Als voetballende ploeg moest je soms erg lang breien om er doorheen te komen. Aan de andere kant kregen we vaak veel kansen, dat zal dit jaar minder worden.” Van Dalen weet dat er vaker verloren gaat worden. “In de tweede klasse kan het gebeuren dat je drie keer achter elkaar verliest. Ook dan moet het leuk blijven.”

Loopwerk
De doelstelling is opnieuw handhaving. Gezien de voetballende kwaliteiten moet dat te realiseren zijn. Of het inmiddels bekende aanvallende voetbal zal lonen, is afwachten.

Verdier: “De tweede klasse is vaak een mix van goed voetbal en inzet. We hebben wel eens tegen Ameide geoefend en daar hadden we het lastig. Dat wordt tegen sterke ploegen als SC Everstein en Rijsoord natuurlijk niet minder. We spelen met veel creatieve spelers, maar er moet ook gewerkt worden. Jongens als Cyrill Menges en Ray Kant zijn daarin heel belangrijk. Die verrichten veel loopwerk.”

Van Dalen: “We moeten gewoon onze puntjes gaan halen. Zoals gezegd krijgen we wel minder kansen en die moeten dan hangen. De druk voor het doel zal wat groter worden.”

Rustig
Op de ‘transfermarkt’ bleef het bij Leerdam Sport rustig. Otto de Leeuw en Joell Papilaja kwamen over van Heukelum.

“Papilaja is zeker een versterking”, zegt Van Dalen. “Die jongen kan een voorzet op maat geven. Belangrijk als je veel over de vleugels speelt.”

Of beide jongens nog lang bij Leerdam Sport blijven, weten ze niet. “Voorlopig heb ik het hier naar mijn zin. Ik woon tien meter van het veld en kan dus lekker rustig eten voor ik ga trainen. Er kan een hoop gebeuren. Misschien raak ik wel geblesseerd.”

Voor Van Dalen geldt hetzelfde. “Ik heb het hier goed. Ik ben in Tilburg aan het laatste jaar van mijn opleiding en het is afwachten hoe het daarna verder gaat. Ik heb helemaal geen zin om de auto te pakken om te gaan voetballen. Jongens als Tim en ook Mark Steenbeek ken ik al heel lang. Als die blijven, zie ik mijzelf hier ook nog wel een tijdje voetballen. Maar goed, er zijn hier jongens die wel een stapje hoger willen en kunnen. Als veel spelers weg gaan, weet ik ook niet of ik blijf. Eerst maar eens een jaartje in de tweede klasse spelen, dus.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44