Vink en Vuurens 'verlengstuk' voor Bert Buizert

Nieuws 20 keer gelezen

MEERKERK – Toen Bert Buizert zijn contract met Alblasserdam niet verlengde, leefde hij met de gedachte om een jaartje niets te doen. Tot sv Meerkerk op zijn pad kwam.

“Ik roep al vijfentwintig jaar dat ik een jaartje niets wil doen”, lacht Buizert, oud-prof van onder andere FC Utrecht en Go Ahead Eagles en inmiddels begonnen aan zijn negende seizoen als trainer. Na Alblasserdam (2x) en Streefkerk is tweedeklasser sv Meerkerk zijn derde vereniging.

Netwerk
De oud-prof is zich ervan bewust dat hij is verwend. “Door mijn tijd als profvoetballer kijk je anders tegen dingen aan, maar om te kunnen presteren moet op amateurniveau ook alles kloppen. Het netwerk moet staan. Dat miste ik bij Alblasserdam. Toen Meerkerk op mijn pad kwam wist ik, na de nodige informatie te hebben ingewonnen, dat hier de hele organisatie wel klopt.”

In de afgelopen voorbereiding heeft de bijna 45-jarige Buizert ook gemerkt bij een echte dorpsclub te zijn beland.

Eenheid
“Vergelijkbaar met Streefkerk. De afgelopen tijd heb ik geprobeerd van de gretige groep een eenheid te maken en in balans te brengen. Verder wil ik met het elftal meerdere systemen spelen, dit om de tegenstander te kunnen ontregelen. Over kampioenschappen of periodetitels hoor je mij niet praten. Ambitieuze clubs als Rijsoord, WNC en Wieldrecht hebben zich behoorlijk versterkt, die willen een stap omhoog. Meerkerk niet, hoofddoel is een stabiele tweedeklasser worden en zoveel mogelijk eigen jeugd inpassen. Ervaren mannen als Brian Vink en Patrick Vuurens, die weer gaat voetballen, kunnen mij daarbij helpen. Zij zijn voor mij het verlengstuk op het veld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden