Arie Schep: 'De Zwerver moeilijk te verslaan'

Algemeen 5 keer gelezen

KINDERDIJK - Sommige ‘flirts’ duren jarenlang en leiden uiteindelijk toch tot een verbintenis. Het contract dat De Zwerver en Arie Schep met elkaar hebben afgesloten is er een mooi voorbeeld van.

“Elf jaar geleden werkte ik al eens een seizoen op de Kinderdijk”, vertelt de in Vuren  woonachtige oefenmeester. “Dat beviel wederzijds uitstekend. Omdat ik ander werk kreeg en ging verhuizen, duurde de samenwerking slechts kort. De club en ik hebben echter nadien altijd contact gehouden. Deze winter leidde dat tot concrete afspraken over mijn terugkeer naar De Schans. Het is leuk om hier weer te werken. Het voelt vertrouwd. Ik ken de club.”

Het voorbije seizoen zag Arie Schep (55) De Zwerver regelmatig spelen. “De maanden na mijn tussentijdse vertrek  bij Rijsoord heb ik dus niet alleen gebruikt om even goed bij te tanken, zaken op een rijtje te zetten en in de spiegel te kijken”, glimlacht hij.

Omschakeling
“Ik kreeg een aardig beeld van het team en zijn specifieke kwaliteiten. De Zwerver heeft een ploeg die moeilijk te verslaan is. We beschikken over een hele goede keeper, een degelijke verdediging en middenvelders die sterk zijn in de omschakeling. Dat verhaal stáát. Het zal onze kracht zijn de komende competitie en ons hopelijk richting middenmoot voeren. De Zwerver is géén team dat draait op individuele bevliegingen van voetballers met speciale kwaliteiten. Ik zie dat niet als een gebrek. Integendeel. Wanneer je teert op enkele spelers die het voor je moeten doen, dan ben je kwetsbaar in wedstrijden waarin zij het niet hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden