De Raad: 'GDC moet stabiele tweedeklasser worden'

Nieuws 3 keer gelezen

EETHEN - Een stabiele tweedeklasser word je niet zomaar, weet Michel de Raad. Toch hoopt de nieuwe trainer van GDC dit seizoen een eerste stap in de juiste richting te zetten.

De erfenis van Jan van Grinsven drukt niet zwaar op de schouders van Michel de Raad. De opvolger van de naar FC Den Bosch vertrokken succestrainer heeft goede verhalen over Van Grinsven gehoord en is uiteraard op de hoogte van diens knappe prestatie: lijfsbehoud in de tweede klasse voor GDC. Het Pelikaan  van De Raad werd vorig seizoen zelfs nog verslagen door de geelblauwen. “Dat zit me nog steeds dwars”, zegt hij met een knipoog.

Gemoedelijk
De Raad was verrast toen de Eethense club hem dit voorjaar benaderde om hoofdtrainer te worden. “Dit is niet de eerste club waar je aan denkt. Maar eigenlijk was het gevoel vanaf het eerste gesprek met de clubleiding meteen goed. Het is hier rustig en gemoedelijk. De club blaast niet hoog van de toren en ze doen niet aan gekke fratsen. Dat vind ik belangrijk, evenals dat ik het naar mijn zin heb.”

Nobel streven
Als het aan de Zwijndrechter ligt wordt GDC de komende jaren een stabiele tweedeklasser. “Een nobel streven”, geeft hij toe. “Maar er zit potentie in deze spelersgroep. GDC speelt niet voor niets in de tweede klasse. Bij de training zie ik dat de jongens gretig zijn en die arbeid is een goede basis om op voort te borduren. Deze groep is bovendien weer een jaar wijzer geworden. We kunnen zeker nog wel wat stappen maken.”

De speelwijze en trainingen van De Raad zijn onder meer gebaseerd op goed en verzorgd positiespel en de opbouw van achteruit. “Ook al zegt iedere trainer dat”, weet hij. “Ik heb een hekel aan lange ballen naar voren.”

Loopvermogen
Tegen titelkandidaten als WNC, Rijsoord en sv Meerkerk hoopt De Raad de nodige punten bij elkaar te sprokkelen. “En dan blijven er nog een hoop ploegen over, waartegen het echt moet gebeuren”, aldus de oefenmeester. “We zullen er hard voor moeten werken.”

Met het spelersmateriaal zit het wel goed, ondanks dat het vertrek van de ervaren Jasper Somsen een aderlating is geweest. Daar staat echter de komst van Lourens Fieten en oud-GDC’er Kevin Bouman tegenover. “Lourens is een speler met veel loopvermogen en wat ik nu van hem gezien heb, kan me zeker bekoren.”

De Raad heeft vooralsnog een contract voor één jaar. “Maar als het hier bevalt, wil ik graag langer blijven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 1 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden