Beleving terugbrengen bij De Alblas

Nieuws 16 keer gelezen

OUD-ALBLAS - De Alblas moet weer lol in voetbal gaan uitstralen; dat is één van de doelen die de nieuwe hoofdtrainer William Rijsdijk stelt. “En uiteraard willen we spelen om een prijs”, voegt hij er in één adem aan toe.

Wat dat laatste betreft zal Rijsdijk (33) ongetwijfeld de nodige scepsis ontmoeten. Veel voetbalvolgers zijn er namelijk van overtuigd dat De Alblas een uiterst lastig jaar tegemoet gaat zien in de derde klasse C, zeker nu de club belangrijke spelers als Raymond Rooseboom en Job van Vliet is kwijtgeraakt en Bobby Oostenrijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen.

Vervangers
“Natuurlijk had ik die jongens graag bij de groep gehouden”, reageert William Rijsdijk. “Maar aan de andere kant hebben we prima vervangers aan ons weten te binden. Christiaan van Es is een boomlange spits die overkwam van Groote Lindt. Ik heb positieve verwachtingen over zijn inbreng. Op het middenveld kan Jordi Krecke de positie van Job van Vliet gaan invullen. Jordi is afkomstig van ASWH A1 en wil de komende jaren onder weerstand ontdekken waar zijn plafond ligt. Bij De Alblas kan hij die ontdekkingsreis starten; een prima voetballer met een uitstekende instelling.”

Schakel
Daarnaast verwacht William Rijsdijk het nodige van de naar de selectie doorgestroomde junioren van De Alblas. “Daar zit een aantal veelbelovende voetballers tussen”, zo stelt de bij vv Slikkerveer opgegroeide oefenmeester. “Stefan Bakker is er daar één van. Ik verwacht dat hij gaandeweg het seizoen een sterke schakel kan worden binnen De Alblas 1. Stefan beschikt over veel loopvermogen en een prima inzicht. We gaan hem alleen wel langzaam brengen, zodat hij kan wennen aan het seniorenvoetbal.”

Het voorbije seizoen werd William Rijsdijk met het tweede elftal van De Alblas kampioen in de reserve tweede klasse. Afgelopen winter werd duidelijk dat hij Bart Toom zou gaan opvolgen als hoofdtrainer. Rijsdijk roemt zijn voorganger. “Bart heeft hier uitstekend werk verricht, maar het laatste jaar was de 'Schwung' er een beetje uit bij het team. Ik wil die beleving terugbrengen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden