Brakel moet weer ambities tonen

Nieuws 7 keer gelezen

BRAKEL – “Het is vanaf heden: waar gaan we naar toe en waar willen we naar toe”, stelt de nieuwe en enthousiaste voorzitter Bennie van Veen (48) van voetbalclub Brakel. De nieuwe leidsman heeft als missie van de rood witten een club met structuur te maken en in het verlengde daarvan het eerste team naar de derde klasse te loodsen. “Op gemeenschappelijke basis gaan we dat proberen uit te voeren”, onderstreept Van Veen.

Voor Bennie van Veen, in het dagelijkse leven teamleider accountmanager bij Rijkswaterstaat en begiftigd met veel bestuurlijke ervaring, lijkt de opdracht op het lijf geschreven.
“Ik ben een verandermanager. Ik houd wel van situationeel leidinggeven. Ik put ook heel veel inspiratie uit mijn dagelijkse werkzaamheden. Goed kijken naar de omstandigheden waar in je zit. Ik ben iemand van de duidelijke procedures en processen. Ik wil dan ook eerst, om de doelstellingen te kunnen verwezenlijken, structuur in de club brengen. Dat zal ik op mijn eigen manier en in mijn eigen stijl doen. Ik ben absoluut geen kopie van anderen”, karakteriseert de preses zichzelf.

Inspiratiebron
Sinds juni is Bennie van Veen voorzitter. De leden van de Brakelse voetbalclub namen de voordracht van een selectiecommissie over. “Mijn hart ligt ook bij het voetbal. Ook bij de vv Brakel waarvan ik al veertig jaar lid ben”, vervolgt de geboren en getogen Brakelnaar. Aanleiding om de club te gaan leiden vormde ook zijn negenjarig zoontje. “Dat ventje is tevens een inspiratiebron voor me.” Van Veen zat overigens al eerder in het bestuur. In de tijd van Wim van den Bosch en Jan Verschoor.

Geen openheid
Bij de vv Brakel (300 leden, vijf senioren-, twee dames- en acht jeugdteams) was er de laatste jaren sprake van 'ronddobberen, maar waar naar toe’. Bij Brakel werd niet ingespeeld ‘op de tijden die veranderen’.

Van Veen: “Er was geen duidelijke organisatie. Dat had met de leiding te maken. Je kreeg nooit een duidelijk antwoord. De leden werden als het ware stom gehouden. Er was geen sprake van openheid en transparantie in een tijd met zoveel multimedia.”

Goud
Bennie van Veen wil zijn club nu weer de goede weg op leiden. “Natuurlijk kan ik dat niet alleen. We hebben nu zeven bestuursleden en dat proberen we uit te breiden tot negen personen.” Misschien zal zijn werkwijze dominant overkomen, geeft hij toe. “Maar ik ga voor goud en dan zie ik wel of het brons wordt”, is Van Veen één en al fanatisme.

Van Veen wil wel ontzenuwen dat hij er op uit is Brakel binnen een mum van tijd als fusiepartner aan te bieden. “Sommige mensen denken dat. Maar daar is het nog lang de tijd niet voor. Dat is niet aan de orde. Wel zou ik met andere clubs willen samenwerken. Met Zuilichem of misschien wel met Roda Boys rondom de jeugd in bepaalde gevallen. Als het noodzakelijk is, zal ik dat niet uit de weg gaan.”

Locatie
Brakel zit qua accommodatie in een moeilijke fase. Het nogal eens terugkerende hoge water speelt de club bij tijd en wijle parten, maar daar aan de Waal is het voor de club best leuk bivakkeren. “De grote vraag is of hier blijven of ergens anders naartoe moeten. We zitten inderdaad hier aan de Waal op een unieke locatie. We zouden er dolgraag blijven. De toekomst is op dat gebied echter onzeker. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden