Giessen en Rijswijkse Boys praten verder over fusie

Nieuws 132 keer gelezen

GIESSEN – Voetbalclub Giessen vervolgt de fusiebesprekingen met Rijswijkse Boys. Het bestuur kreeg maandagavond tijdens een buitengewone ledenvergadering van de leden mandaat om verder te onderzoeken of een fusie tussen beide clubs tot de mogelijkheden behoort.

Beide clubs praten al een half jaar met elkaar over een samensmelting. Onlangs kwam er een kink in de kabel. Bij Giessen ontstond veel onvrede nadat twee spelers (Henri Versteeg en Martin Kant) zich lieten overschrijven naar Rijswijkse Boys. Ook de geruchten dat er spelers betaald zouden worden door Rijswijkse Boys deed menigeen bij Giessen de wenkbrauwen fronsen. Een aantal leden riep daarop een extra ledenvergadering bijeen. Die vond maandagavond in de Giessen-kantine plaats.

Belang
Tijdens die bijeenkomst bleek de soep niet zo heet gegeten als hij werd opgediend. Bijna alle aanwezigen stemden er mee in door te gaan met het fusie-onderzoek.

Giessen-voorzitter Ben Bakker was na afloop tevreden. ”We hebben goede gesprekken gehad. Er waren zeventig leden aanwezig. Standpunten zijn toegelicht. Uiteindelijk was er op enkele onthoudingen na consensus om door te gaan. Het is in het belang van de dorpen Giessen en Rijswijk dat er één voetbalclub komt. Deze week gaat de fusiecommissie al verder met het onderzoek.”

Gezond verstand
Rijswijkse Boys-voorzitter Kees Bouman was niet verbaasd door het besluit ‘van de overkant’. “Ik denk dat het gezonde verstand heeft gezegevierd. Als het afgeblazen was, was het me geweldig tegengevallen. De twee dorpen zijn te klein voor twee clubs. Verstandig om verder te praten. Voor mijn gevoel is het niet zo moeilijk, al begrijp ik best dat er nog wel wat water door de Maas zal moeten vloeien.”

Bij een eventuele fusie zal er voor de nieuwe fusieclub een nieuw sportpark moeten komen. “Het woord daarover is aan de politiek. De gemeente is dan aan zet”, zijn beide voorzitters eensgezind. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden