Bouman wil met NOAD’32 weer bovenin meedoen

Nieuws 3 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – Ruben Bouman (20) maakt al drie seizoenen deel uit van de hoofdmacht van derdeklasser NOAD’32. Hij wordt ook als het grootste NOAD-talent beschouwd.

Dat Ruben Bouman bij NOAD’32 en niet bij Wilhelmina’26 voetbalt, is het gevolg van een compromis tussen moeder Mariëtte en vader Arie. Ma was vroeger hartstochtelijk voor Wilhelmina en pa een NOAD-man in hart en nieren. “Ma wilde dat ik naar een christelijke school ging en toen heeft pa, voorstander van de openbare school, gezegd: akkoord maar dan gaat hij wel voetballen bij NOAD’32”, glimlacht de HBO-student bedrijfskunde.

Ruben Bouman is nog een speler met zo’n lekker linkerbeen. “Inderdaad zijn er daar niet zoveel van”, glimlacht hij nog maar eens. De Wijk en Aalburger kan op veel posities uit de voeten. “Het maakt mij niet uit of ik linkshalf, centraal op het middenveld, in de spits of desnoods linksback sta”, legt hij uit.

Afweten
Vorig seizoen miste NOAD’32 net de titel. “We hebben er het hele jaar in belangrijke duels wel gestaan, maar tegen de mindere clubs het laten afweten. Ik denk dat we te vroeg het woord ‘kampioenschap’ in de mond namen.” Of lag de trainingsopkomst er ook aan ten grondslag? Bouman weet het niet. “Op dinsdag is het inderdaad niet zo best. Dit komt vooral door het werkzaamheden van sommige jongens. Die kunnen gewoon niet op dinsdag trainen. Zelf probeer ik er altijd wel te zijn als de school het toe laat.”

Kleine dingen
In het nieuwe seizoen wil Ruben Bouman weer bovenin mee draaien. “Het is afwachten. In de eerste wedstrijd tegen Sleeuwijk weten we al waar we staan.” Ruben Bouman ziet het wel zitten met de ‘nieuwe’ trainer Jos Houweling. “Voor mij is Houweling niet nieuw. In de jeugd al veel onder getraind. Een heel goede trainer. Hij let vooral op de kleine dingen. Frans van Helvoirt keek meer toe en Jos Houweling is meer aanwezig.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden