John Pootjes moet Jan van Arckel aan goals helpen

Nieuws 3 keer gelezen

AMMERZODEN – Bij Jan van Arckel ontbrak het vorig seizoen aan scorend vermogen. Trainer Rob van Loon zag zijn team in één wedstrijd soms wel twintig kansen creëren met als finishing touch slechts één doelpuntje. Ternauwernood werd het vierdeklasserschap veiliggesteld.

Jan van Arckel hoopt in het nieuwe voetbalseizoen op betere tijden. Ze zijn in Ammerzoden heel blij met de terugkeer van de verloren zoon: spitsspeler John Pootjes. Hij moet mede de doelpuntenproductie weer naar grotere hoogte stuwen.

Leerschool
Pootjes bewees een aantal jaren terug bij Jan van Arckel al een aardig neusje voor de goal te hebben. Dat zag toen ook zaterdagclub Altena en zodoende verbleef de nu 25-jarige werkvoorbereider/calculator twee seizoenen bij de zaterdageersteklasser.
“Dat is voor mij een goede leerschool geweest”, kijkt John Pootjes terug op het Nieuwendijks avontuur. “In het eerste seizoen heb ik daar redelijk veel gespeeld. Vorig seizoen moest ik eerst terugkomen van een blessure. Vervolgens was er weinig plaats voor mij. Hoe ik ook mijn best deed. Ik kwam er maar amper in”, vervolgt Pootjes.

Over de streep
“Kom alsjeblieft terug naar Jan van Arckel ”, klonk er het hele afgelopen jaar een luide roep vanuit Ammerzoden. “Trainer Rob van Loon en mijn vader Tonnie hebben me weer over de streep getrokken. Je wilt elke week voetballen en dat kan natuurlijk bij Jan van Arckel.”

Pootjes denkt in een 4-4-2 systeem goed te renderen. “In een vrije rol vanaf links.” John Pootjes heeft er zin in. “We moeten maar voor een periodetitel gaan.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden