Leerdam Sport'55 overtuigend ronde verder

Nieuws 5 keer gelezen

LEERDAM – Leerdam Sport heeft op overtuigende wijze de volgende bekerronde bereikt. Na goede overwinningen op NOAD’32 (8-1) en GVV (3-0) moest ook GJS er aan geloven: 5-1.

Gezien de prestaties van de laatste weken lijkt Leerdam Sport klaar voor de entree in de 2e klasse F. Trainer Pim van Dam denkt echter anders: “Wat betekent dat, er klaar voor zijn? De voorbereiding gebruik je om ergens naartoe te groeien, maar tijdens de eerste competitiewedstrijd ben je nog niet op het niveau waar je wilt zijn. Daar zijn meer wedstrijden voor nodig. De prestaties zijn echter goed en ook het voetbal is bij vlagen zoals ik het wil zien.”

Tijd nodig
Voor GJS-trainer Cees Lagendijk lijkt er meer werk aan de winkel. “Wij hebben bij GJS een nieuwe weg ingeslagen”, vertelt Lagendijk. “De laatste jaren speelde deze ploeg tegen degradatie en hanteerde vaak de lange bal. Ik wil er voetbal in krijgen. Met zo’n jonge ploeg heeft dat tijd nodig. Dan ga je wel eens op je bek. Daar neem ik de verantwoordelijkheid voor. Spelers mogen fouten maken.”

Effectief
Leerdam Sport had zaterdag weinig moeite met de Dalemse opponent. Vooral in de beginfase gingen de Leerdammers uiterst effectief om met de geboden ruimte. Binnen twintig minuten was de wedstrijd gespeeld. Marko Luksen scoorde twee keer, tussendoor maakte ook Joell Papilaja een treffer. Pas bij die 3-0 stand ging GJS wat meer voetballen. De ploeg werd dreigend via Louis Damen en Remie Schuurman van Klaveren, maar wist niet te scoren.

Na rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaard. Papilaja schoot voor open doel hoog over en GJS-aanvoerder Ruud Bos stuitte op Ridvan Elmaci. Een kwartier voor tijd viel de 4-0 toen Cyrill Menges een knappe counter afrondde. Vijf minuten later vond ook GJS het net. Louis Damen werkte beheerst af toen een corner van Faby Kelder in ‘de zestien’ bleef hangen. Otto de Leeuw zorgde voor de eindstand, toen hij een voorzet van Olten Boerleider (o.a. ex-ADO’20) in de verre hoek schoof.

Zeperd
Vooralsnog loopt alles bij Leerdam Sport op rolletjes. Van Dam beseft echter dat de tegenstand in de 2e klasse toe zal nemen. “Wij zullen af en toe tegen een zeperd aan kunnen lopen”, weet hij. “De vraag is hoe we daarmee omgaan. Verliezen is altijd vervelend, maar je wordt er wel sterker van. Als je er maar van leert.” Voor Leerdam Sport staat er direct een zware wedstrijd op het programma. De ploeg debuteert in de tweede klasse bij Everstein, dat afgelopen jaar uit de 1e klasse degradeerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33