Christian Boer (Ameide): 'Supporters trots op hun club'

Nieuws 3 keer gelezen

AMEIDE/LANGERAK – De in Waal opgegroeide en tegenwoordig in Langerak woonachtige Christian Boer begint aan zijn twaalfde seizoen bij vv Ameide, waarvan acht voetbaljaren in de hoofdmacht.

“Ik debuteerde op achttienjarige leeftijd onder Peter den Engelsman. Samen met Sam Versluis werden we halverwege het seizoen overgeheveld vanuit de A-junioren. Met succes, we bleven derdeklasser”, aldus de 26-jarige Boer, die vanaf die tijd vaste selectiespeler is.

'Boertje', zoals hij in Ameide wordt genoemd, begon bij Groot-Ammers. “Toen ik veertien was, verdween de zin en eigenlijk wilde ik stoppen met voetballen. Op de middelbare school haalde Bas den Hartog mij over naar Ameide te komen. Spijt heb ik nooit gehad. Termei is veel meer een dorpsclub en de beleving is er intenser dan bij Groot-Ammers. De mensen zijn hier echt trots op hun voetbalclub.”

Plafond
Christian Boer werd snel opgenomen in de Termeise samenleving. “En ik had het geluk met een goede lichting te mogen voetballen. Met Aart-Jan de Wit, Robbin Tamming, Sam Versluis en Ruud de Groot was het in de jeugd lekker spelen. Natuurlijk is het jammer dat een aantal jongens nu elders voetbalt, maar ik geef ze geen ongelijk. Dat is voor mij niet weggelegd, de tweede klasse is mijn plafond. Verder reiken mijn ambities niet; bovendien ben ik niet zo fanatiek. Ik sla soms een training over en ook mijn vakanties plan ik voor de trainer wel eens ongelukkig. Dan mis ik een wedstrijd of begin ik op de bank. Zoals vorig seizoen de wedstrijden tegen Meerkerk, toch speciale potjes voor met name de supporters. Voor mij dit jaar ook, want sinds een paar maanden heb ik verkering met Jolanda uit Meerkerk.”

Middenmoot
Nog even terugkijkend op het voorbije seizoen is de middenvelder tevreden. “We hebben naar onze mogelijkheden gepresteerd. Jammer dat we het op het eind leken weg te geven. Gelukkig verloor Schelluinen van WNC, een beslissingswedstrijd tegen die club was moeilijk geworden. Nu bleven we eenvoudig overeind in de nacompetitie. Dit seizoen moeten we in de middenmoot kunnen eindigen. Weliswaar zonder Roland Stout en Maarten van Gelderen, maar weer met wereldreiziger Aart-Jan de Wit en de mogelijk van zware blessures terugkerende Leroy Franken en Mark de Kruijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden