Wim Holster overtuigd van Woudrichems succes

Nieuws 175 keer gelezen

WOUDRICHEM - ‘Er staat iets te gebeuren bij Woudrichem’, is de voorspelling van middenvelder Wim Holster, die hoge verwachtingen heeft van komend seizoen.

Op zich is het een opmerkelijk stap terug: van hoofdklasser Achilles Veen naar Woudrichem, dat in de vierde klasse uitkomt. Voor Woudrichemmer Wim Holster (26) was het echter kort na de winterstop duidelijk dat hij samen met de broers Johan en Dick Wind - beiden afkomstig van Rijswijkse Boys - terug zou keren op Het Bolwerk.

Op m'n tenen
In het verleden speelden de vrienden al meerdere seizoenen voor Woudrichem en rond afgelopen kerst hadden ze een gesprek met Leon van Loon van de kersverse Woudrichemse Technische Commissie. “En daar kreeg ik een heel goed gevoel bij”, vertelt Holster. “Daarnaast zijn mijn vriendin Helenie en ik kort geleden de trotse ouders geworden van Rafaël en daar wil ik zoveel mogelijk van genieten. Dan past voetballen voor een hoofdklasser daar niet meer bij, zeker niet als je daarnaast nog een drukke baan hebt. Het afgelopen seizoen bij Achilles Veen heb ik misschien wel teveel op m’n tenen moeten lopen.”

Schone lei
Met de nieuwe trainer Leon Elands en Wim Schaap, de nieuwe voorzitter in spé, ziet de toekomst van Woudrichem er bovendien een stuk rooskleuriger uit. “Er is vorig jaar een hoop gebeurd, maar Woudrichem begint volgend seizoen met een schone lei. En daar hoort promotie naar de derde klasse bij.”

Met de komst van eveneens oud-Woerkumers Stef van Steenis (jeugd Kozakken Boys), Dilles de Vries (GJS) en Ben Bakker (SVW) is vooral het voetballend vermogen van het eerste elftal omhoog gegaan, vindt Holster. “We hebben nu achttien gelijkwaardige spelers. De trainer heeft gezegd echt naar de kwaliteit te kijken.”

Uit de woorden van Holster blijkt zijn hoge verwachting . “Er staat wat te gebeuren. Ik heb warme herinneringen aan de promotie naar de eerste klasse, zo’n tien jaar geleden. Toen gingen we op de platte kar door de vesting. Hopelijk gebeurt dat dit jaar weer, maar dan wel voor 31 mei. Dan stap ik namelijk in het huwelijksbootje met Helenie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden