Arjen Klip gaat bij ASH voor basisplaats

Nieuws 3 keer gelezen

HELLOUW – Doelman Tobi Bambacht stopte afgelopen seizoen als eerste doelman bij ASH. Arjen Klip kwam over van Haaften en moet proberen het Hellouwse boegbeeld te doen vergeten. “Dat zal niet makkelijk zijn, maar ik ga de strijd aan”, klinkt Klip strijdvaardig.

Met zijn keuze voor ASH speelt Klip komend seizoen bij de derde ploeg aan de Waal. Vanaf zijn zesde jaar speelde hij in Herwijnen bij Herovina. Toen hij 23 was, koos hij voor een plek onder de lat een paar kilometer verderop: Haaften. Daar was hij drie jaar vaste waarde, maar het vierde en laatste seizoen onder Fred Tromp liep het niet zo. “We verschilden teveel van inzicht. Halverwege het seizoen besloot ik ergens anders te gaan kijken als dat mogelijk zou zijn”, vertelt Klip. Met ASH diende die mogelijkheid zich al snel aan.

Relaxed
Bij de club in het kleine dorpje precies tussen Herwijnen en Haaften in, had Klip een goed gevoel. “ASH kwam op mij over als een rustige, gezellige club, waar iedereen elkaar helpt”, beschrijft de doelman dat gevoel. “Rond de wedstrijden gaat het er daar altijd relaxed aan toe, maar zodra het erom gaat staat iedereen er. Ze hebben daar álles voor elkaar over.”

Concurrentie
Zeker van een basisplaats is Klip niet. Met de jonge Tim Hak is er nog een kandidaat voor de plek onder de lat. Klip: “Met hem moet ik de concurrentie aangaan. Tim is een jonge, prima keeper. Mijn doel is natuurlijk wel om eerste keeper te worden. Ik hoop dat mijn ervaring daaraan kan bijdragen. Het niveau is in deze derde klasse wel duidelijk hoger, daar moet ook ik weer even aan wennen. Maar de keeperstraining is hier goed. De trainer let veel op techniek. Tobi traint ook nog mee en van hem kan ik nog veel leren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden