DSC moet aan de bak in sterke derde klasse

Nieuws 4 keer gelezen

KERKDRIEL – DSC begint aan het derde seizoen in de derde klasse. Na een derde plaats in het debuutjaar sloten de mannen van trainer Erik Meulendijk vorig jaar af met een plaats net boven de fatale streep.

“Ja, we hebben gevochten tegen degradatie. Dat speelde niet fijn”, kijkt centrale verdediger Jack Kollenburg (23) terug. In het nieuwe seizoen moet het anders. “Het is moeilijk in te schatten. De klasse waarin we zitten lijkt vanwege de ex-tweedeklassers RKDVC, Oisterwijk en Sint Michielsgestel een stuk sterker. We zullen aan de bak moeten. Onze supporters denken ook dat het moeilijk wordt. Ikzelf heb wel vertrouwen dat we in de middenmoot mee kunnen.”

Lengte
Jack Kollenburg, student bouwkunde, is al een poosje een vaste waarde in het Kerkdrielse DSC. “Ik begin aan mijn zevende seizoen in het eerste”, rekent hij voor. Met zijn lengte is hij één van de grootste spelers in het team. “Ik ben best sterk aan de bal en in het duel daarnaast heb ik een redelijk goed schot”, karakteriseert hij zichzelf.

Clubtrouw
Van kindsbeen af is Jack Kollenburg DSC’er. Hij begon in de spits. “Maar dat is lang geleden. Ik zou niet weten of ik dat nog zou kunnen”, glimlacht de geboren en getogen Drielenaar. Kollenburg is zo’n voetballer met veel clubtrouw. “Ik heb altijd geroepen bij DSC te blijven. Ik voel me ook niet zo aangetrokken tot andere clubs.”

Met DSC - de dorpsclub die uit en thuis kan bogen op veel supporters - een stapje maken, zou mooier zijn. “Ik denk dat er bij ons wel meer in zit. Maar we zullen eerst wat constanter moeten worden. Daarna kunnen we misschien een stapje maken”, oordeelt Kolenburg.
Jack Kollenburg roemt trainer Erik Meulendijk. “Hij weet het spelletje goed te vertalen. Een goede trainer. Kan het goed overbrengen. Ik verwacht dat hij bij ons aan zijn laatste seizoen bezig is. Hij wil graag een stapje hogerop.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden