Michel Langerak stelt de nieuwelingen voor

Algemeen 2 keer gelezen

WERKENDAM - Komende zaterdag debuteert Kozakken Boys in de topklasse met een thuiswedstrijd tegen Scheveningen. “In de speelwijze zal ten opzichte van vorig seizoen weinig veranderen, hooguit in detail,” aldus trainer Michel Langerak. Hij stelt de nieuwelingen in zijn selectie voor.

Mirco Bovo (keeper, LRC Leerdam): “De concurrentie onder de lat moest omhoog. Mirco ken ik nog vanuit mijn tijd bij LRC. Aanvankelijk zat hij toen op de bank en dat vond hij niet leuk, maar hij stelde zich heel professioneel op en dat heeft zich op den duur uitbetaald. Het seizoen daarna speelde hij alles.”

Mohammed Hammouti (verdediger, LRC Leerdam): “We waren na het vertrek van Benjamin de Gans op zoek naar een linksbenige verdediger. Mo is geen Benjamin, maar door met een meer allroundspeler als Toby Mulder te schuiven, kunnen we dat opvangen. Mo kan ook controlerend op het middenveld en als linker centrale verdediger spelen.”

Dennis Herremans (verdediger, Alblasserdam): “Kees Spaan kent hem nog vanuit zijn tijd bij Alblasserdam. Een jongen met verborgen talenten. Dennis is kopsterk, heeft een goede pass en is rustig aan de bal. In verdedigend opzicht en qua handelingssnelheid zal hij nog stappen moeten maken.”

Mitchell van der Stappen (verdediger, KFC De Kempen): “Mitchell heeft een BVO-verleden en heeft in België op een goed niveau gespeeld. Hij wil in zichzelf investeren en moet nog wennen aan onze manier van spelen, die toch anders is dan hij in België gewend was. Die tijd krijgt hij.”

Gwaeron Stout (middenvelder, De Zwerver): “Gwaeron heeft een prima basis vanuit de Feyenoord-jeugd en we volgden hem al langere tijd. Een ruwe diamant met een verschrikkelijk goede mentaliteit. Hij moet zich nog aanpassen aan voetballen op dit niveau, maar zou best eens de verrassing van dit seizoen kunnen worden.”

Iderlindo Freire (middenvelder, clubloos): “Iderlindo ken ik al heel lang, vanuit mijn tijd bij de Sparta-jeugd. Ik had destijds echt het idee dat hij het betaald voetbal zou halen. Een mooie, atletische speler om te zien. Een hele complete voetballer waar wij heel veel plezier aan gaan beleven.”

Giovanni Klaverweide (aanvaller, Capelle): “Speelt al jaren op hoog niveau. Wij vonden dat we zo’n type buitenspeler nodig hadden. Vergeleken met meer intuïtieve spelers als Ismaïl Yildirim en Richie Basoski heeft Giovanni meer oog voor degene die positie kiest voor de goal. Voor een spits is het fijn om te weten wanneer die bal komt.”

Quincy Allée (aanvaller, Zuidvogels): Een geroutineerde speler met een lang BVO-verleden. Hetzelfde verhaal als Giovanni. We willen de mogelijkheden aan de zijkanten vergroten. Helaas is hij door ziekte tijdelijk weggevallen. Quincy wil liever vandaag dan gisteren beginnen, maar we moeten voorzichtig met hem zijn.”

Corné van Rosmalen (verdediger, eigen jeugd): “Corné zat er aan het einde van vorig seizoen al bij en heeft vanuit A1 een versnelde doorstroming doorgemaakt. Een verstandige jongen uit het juiste hout gesneden, die weet waaraan hij moet werken. Waar hij vooral aan moet wennen is het tempo en de volwassenheid van tegenstanders.”

Dylan van der Pluym (aanvaller, eigen jeugd): “Een jongen met een ontzettende drive die zichzelf daardoor nog weleens voorbij loopt. Daar werken we met hem aan. Heeft vorig seizoen niet zoveel gespeeld als Corné, maar ik heb ‘m wel z’n momenten gegund bij het eerste elftal.”

door Kees van Peer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 6 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 6 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 10 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 12 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' gisteren
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00