Gwaeron Stout past zich razendsnel aan

Nieuws 8 keer gelezen

WERKENDAM/KINDERDIJK - De pas achttienjarige, van De Zwerver afkomstige Gwaeron Stout ontpopt zich in de ultrakorte voorbereiding van Kozakken Boys op het nieuwe seizoen als dé positieve verrassing. Met zijn frisse, guitige koppie kan hij in Werkendam zomaar uitgroeien tot de nieuwe publiekslieveling.

“Veel mensen raadden me deze stap af en zeiden dat ik in het tweede terecht zou komen, maar ik ben meteen uitstekend opgevangen door de andere jongens en voel me al helemaal op m’n gemak,” meldt Stout. “Erg belangrijk als je pas achttien jaar bent, dan kun je op het veld ook lekker je ding doen.”

De blonde middenvelder heeft weinig last van aanpassingsproblemen. “Ik had verwacht in het begin veel moeite te hebben, maar dat viel best mee. Het kost alleen veel meer kracht, waardoor ik aan het eind van de training echt moe ben. Ik moet sterker worden, maar dat kost tijd.” Stout maakte tijdens het Biesbosch Tournament indruk door zijn positief brutale uitstraling. “Dat komt omdat ik het vertrouwen krijg. Dan durf je te coachen en die bal te vragen.”

Feyenoord
De geboren Dordtenaar voetbalde negen jaar in de jeugd van Feyenoord, maar moest er op z’n zestiende vertrekken. “Als ik ooit de kans krijg terug te keren naar een betaaldvoetbalclub wil ik die zeker pakken, maar nu telt alleen dit seizoen. Meteen een basisplaats zal lastig worden. Op welke positie ik me moet richten? Ik ben een echte nummer tien, maar links of rechts op het middenveld in een 4-3-3 systeem gaat me ook prima af.” Wat dat betreft komt het vertrek van Arda Havar niet slecht uit. “Zo denk ik niet. Natuurlijk is het zo dat ik nu meer kans maak op speelminuten, maar Arda is een goede voetballer waar ik door ernaar te kijken veel van had kunnen leren.”

Fysiek
Gwaeron Stout hoort het al jaren; hij zou fysiek tekortkomen. “Het is aan mij om te bewijzen dat het niet per se nodig is en dat doe je door slim te lopen en duels te vermijden. Of ik soms een opgewonden standje kan zijn? Ik heb vorig seizoen een keer een rode kaart gekregen, omdat ik de hele wedstrijd zo’n vent in m’n nek had die liep te knijpen en op m’n enkels liep te trappen. Daar kon ik slecht mee omgaan, maar ook dat was weer leerzaam.”

door Kees van Peer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden