Inam Quiliev tussen wal en schip

Nieuws 132 keer gelezen

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK - Voetballer Inam Quiliev verkeert tussen wal en schip nu de KNVB zijn overschrijving naar vv Alblasserdam heeft afgewezen. De bond beroept zich op haar reglementen. Quiliev overweegt nu in het buitenland te gaan voetballen.

Tot kort voor het einde van de overschrijvingstermijn leek er geen vuiltje aan de lucht. De tot dan bij IFC spelende Quiliev meldde zich bij De Zwerver met de wens om daar zijn amateurcarrière voort te zetten. “Mijn maatje Samet Ulusoy speelde daar en het leek me leuk om met hem in één elftal te voetballen”, liet hij destijds optekenen. Het secretariaat van de Kinderdijkse club vulde het overschrijvingsformulier in en stuurde dit naar de KNVB.

“Vervolgens kwam Inam Quiliev terug op zijn beslissing”, vertelt De Zwerver-voorzitter Tiede van Bockel. “Zijn vriend Samet had overschrijving gevraagd naar Alblasserdam en Inam wilde hem achterna. Wij hebben Inam toen gezegd dat hij maar contact op moest nemen met de KNVB. Vv Alblasserdam is daarna met hem naar Breda gereden om op het bureau van District Zuid I te proberen alsnog een overschrijving naar die club voor elkaar te krijgen.”

Onvermurwbaar
“Klopt”, beaamt Alblasserdam-penningmeester Jack van Ballegooijen. “Onze club heeft enorm haar best gedaan voor Inam. Het mocht alleen niet baten. De KNVB was onvermurwbaar. De reglementen staan niet toe dat een voetballer in een kort tijdsbestek twee keer een overschrijvingsverzoek indient. Jammer, want we hadden Inam graag aan onze selectie toegevoegd. Ook De Zwerver wilde meewerken aan zijn overgang naar ons.”

Voor Quiliev liggen er nu vier opties: alsnog bij De Zwerver gaan voetballen, terug naar zijn club IFC in Hendrik-Ido-Ambacht, een seizoen niet voetballen of op avontuur naar het buitenland. “Bij De Zwerver zit onze selectie geloof ik niet op hem te wachten”, zegt Tiede van Bockel.

Quiliev zelf denk aan een overstap naar het buitenland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 9 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 9 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 11 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 13 uur geleden