Van Bockel: 'KNVB moet schreefgroei aanpakken'

Nieuws 3 keer gelezen

KINDERDIJK - Als het aan Tiede van Bockel ligt pakt de KNVB eerste- en tweedeklassers die spelers voor hun diensten betalen, fors aan. “Het moet maar eens afgelopen zijn met de wild- en scheefgroei”, vindt de voorzitter van zaterdageersteklasser De Zwerver.

De voorbeelden van clubs die zwaar in de problemen raken vanwege onverantwoord hoge uitgaven aan de selectie, zijn legio. Voetbalvereniging Alblasserdam ging mede door dit beleid bijna ten onder. “Vooropgesteld: ik heb helemaal niets tegen vv Alblasserdam, laat dat duidelijk zijn. En dat geldt ook voor andere clubs die in de problemen zijn geraakt. Maar ik heb wel wat tegen het beleid van de KNVB en veel gemeenten die vaak veel te gemakkelijk de geldbuidel trekken om problemen op te lossen. De voetbalbond stelt zich veel te laks en afwachtend op. Dat er in de Topklasse en de hoofdklasse vergoedingen worden toegestaan, keur ik niet af. Op de niveaus daaronder wél. Je hoort verhalen van derdeklassers waar flink met de geldbuidel wordt gerammeld. Daar zou de bond een actief sanctiebeleid op moeten voeren. In plaats daarvan doet ze niets en laat ze het amateurvoetbal verder vertroebelen." 

Jeugdafdeling
"Als voorzitter van een voetbalvereniging waar geen enkele speler ook maar een eurocent krijgt uitgekeerd, baal ik enorm van dat gebrek aan daadkracht. Ik vind dat het tijd wordt voor harde maatregelen. En tegen voetbalverenigingen die hele vreemdelingenlegioenen laten aanrukken en daarmee de binding tussen de spelersgroep en de supporters onder druk zetten, zou ik willen zeggen: focus je op je eigen jeugdafdeling. Dat doen we bij De Zwerver ook. Het resultaat is een basiselftal met acht à negen eigenkweekspelers, een team waarmee het publiek zich kan identificeren. Wij zijn daar trots op. Net zoals we blij zijn met onze financiële situatie. Mijn voorganger Jaap Roodnat heeft daar een ongelofelijk belangrijke rol in gespeeld. Toen ik hem anderhalf jaar geleden opvolgde als voorzitter kreeg ik een gezonde club onder mijn hoede. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

Luwte
Tiede van Bockel was als een eerder voorzitter van De Zwerver. Destijds duurde zijn leiderschap dertien jaar. Hij werd in 2007 opgevolgd door Jaap Roodnat en koos voor de luwte. “Ik bleef in die periode nog wel wat dingen doen voor de vereniging -zoals het clubblad en wedstrijden fluiten- maar bemoeide me bewust niet meer met beleidszaken. Ik vind dat je als oud-voorzitter de ‘nieuwe mensen’ niet voor de voeten moet lopen.  Het kostte me weinig moeite om me op die manier ‘in te stellen’. Kwam natuurlijk ook omdat mijn opvolger de zaken prima aanpakte, ha ha!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 2 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 2 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 6 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 8 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 20 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00