Eerste prijs binnen voor Alblasserdam

Nieuws 9 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND – De eerste prijs van het seizoen is binnen voor vv Alblasserdam. De ploeg van trainer Fop Gouman greep zaterdag de eindzege in het Zilveren Molentoernooi door in de finale collega-eersteklasser De Zwerver met 3-2 te verslaan. Gastheer Nieuw-Lekkerland werd derde via en 5-0 overwinning op De Alblas.

Erg opwindend was de eindstrijd tussen Alblasserdam en De Zwerver niet. Beide teams benutten het duel vooral om veel balcontacten te maken en het positiespel te oefenen. Alblasserdam bleek daarin wat verder dan de Kinderdijkse tegenstander. Het Damdorpse elftal maakte een behoorlijk evenwichtige indruk en zou best eens in staat kunnen zijn om de komende competitie mee te draaien in de top 5 van de eerste klasse C.

Ook De Zwerver – onder leiding van trainer Arie Schep- moet in het linkerrijtje kunnen eindigen. De nieuwkomers Kevin van Houtem (ex-Zuiderpark) en Patrick de Reuver (ex-DCV) alsmede de op het oude nest teruggekeerde Tom van der Linden maken het elftal duidelijk sterker. Van Houtem smaakte bovendien het genoegen te scoren tegen Alblasserdam. Dat deed ook Redouan El Akchaoi namens de Kinderdijkers. Voor Alblasserdam wisten Sonny Schouten, Richard van den Berg en Brian Berends het net te vinden. “Altijd lekker, zo’n toernooi winnen”, glimlachte Fop Gouman na afloop. “Dit soort zeges geven je ploeg een boost.”all

Hallo
Hoofdklasser Nieuw-Lekkerland eindigde op het gloednieuwe eigen complex op een teleurstellende derde plaats. Trainer Marco van Rijn kon er niet mee zitten. “De voorbereiding benut ik vooral om mijn spelers te leren kennen en ze op het niveau te brengen dat ik voor ogen heb”, stelde hij. “Het is mijn doel om ons tien procent beter te maken, waardoor we wat meer tot voetballen komen op momenten waarop we kunnen aanvallen. Maar ik ben ook realist, hoor: er zullen straks genoeg wedstrijden zijn waarin we vooral moeten verdedigen. Als Nieuw-Lekkerland zich weet te handhaven, dan hebben we het op zich al goed gedaan.”

Derdeklasser De Alblas tenslotte beëindigde het Zilveren Molentoernooi als vierde en laatste. Trainer William Rijsdijk zag zijn team in de eerste wedstrijd remiseren met De Zwerver (2-2) en een goede eerste helft afwerken tegen Nieuw-Lekkerland. Na de pauze was het Oud-Alblasser verzet gebroken en werd het 5-0.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44