Arda Havar: 'Meer teleurgesteld dan boos'

Nieuws 3 keer gelezen

WERKENDAM - Als Arda Havar zich laat zien tijdens een trainingskamp met het eerste elftal van het Turkse Samsunspor, maakt hij kans op een profcontract bij de club. Voor zijn oude club Kozakken Boys was dit de reden om de verbintenis tussen de Werkendamse Topklasser en de middenvelder te beëindigen.

Havar maakte eerder dit jaar al een stage door bij Samsunspor en is van 6 tot en met 16 augustus - twee dagen voordat Kozakken Boys haar eerste competitieduel afwerkt - op trainingskamp. "Wat ons betreft is het daarom over en sluiten", zegt Ad van Wijk, voorzitter van Kozakken Boys. "Dit kunnen we simpelweg niet maken, zo werkt het niet. We hadden geen andere keus, in het belang van de club. Dit is in goed overleg met het bestuur, de Technische Commissie en de trainer gegaan."

Begrip
"Ik ben meer teleurgesteld dan boos", aldus Havar zelf. "Maar aan de andere kant snap ik het ook wel weer. Ik vind het gewoon klote hoe dit is gegaan."

Van Wijk kan op zijn beurt weer begrip opbrengen voor de ex-Kozak. "Maar wij moeten ook verder. Begrijp me goed, er is geen sprake van rancunes. Ik hoop dat als ik Arda in de toekomst tegenkom, ik hem gewoon lachend een hand kan geven. We waren graag met hem verder gegaan, maar ik denk dat iedere voetbalclub zich kan vinden in onze beslissing." Ook Havar heeft niets dan goede woorden over voor Kozakken Boys. "Ik heb het hier twee jaar lang ontzettend naar m'n zin gehad. De supporters zijn fantastisch en alles is tot in de puntjes geregeld."

Flinke stap
Hij verwacht een goede uitkomst van het trainingskamp met Samsunspor. "Ik weet zeker dat ik het aan kan, maar het is tegelijkertijd ook wel een flinke stap. Als het niet lukt in Turkije zit ik zonder club en hoop ik wat anders te vinden in Nederland of België."

Over of Havar na een mislukt trainingskamp met Samsunspor terug mag komen op De Zwaaier wil Van Wijk op dit moment niets zeggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden