Aanleg kunstgrasvelden VVAC loopt vertraging op

Nieuws 9 keer gelezen

OTTOLAND - Het bestuur van derdeklasser VVAC maakt zich grote zorgen. Volgens een strakke planning zouden de twee kunstgrasvelden op zaterdag 17 augustus bespeelbaar zijn, maar het afkeuren van de bovenste zandlaag gooit roet in het eten.

Dick de Groot, bestuurslid gebouwen en terreinen, geeft desgevraagd uitleg. “We hebben een dikke werkweek vertraging. Dinsdag 24 juli heeft de onderaannemer, die het kunstgras zou aanleggen, de bovenste zandlaag afgekeurd. De structuur was te dicht en te weinig waterdoorlatend. Een fikse tegenvaller. Het hoofdveld is inmiddels weer afgegraven, het tweede veld nog niet. Na het aanbrengen van wel goed zand, kan de lavalaag worden gelegd en aansluitend de grasmat”.

Inspecteren
De Groot zucht diep. “Het probleem is dat wij geen opdrachtgever zijn, maar de gemeente. We kunnen hooguit dagelijks inspecteren. Dat heb ik samen met onze voorzitter Wilco Kortleve gedaan. Na Pinksteren zijn ze begonnen, maar niet vol gas. Het werk liep al achter en op ons verzoek is toen enkele zaterdagen extra gewerkt. Maar deze vertraging lopen we niet meer in, vrees ik.”

En alles loopt hierdoor in de vertraging. “De senioren trainen al tijdelijk bij Noordeloos en de jeugd wijkt uit naar Streefkerk. Die gastvrijheid is leuk, maar voor onze vrijwilligers betekent dat wel extra benzinekosten en niet te vergeten voor de club minder kantine-inkomsten.”

Kritiek
De Groot zit er bovenop. “Ik moet wel, onze vrijwilligers moeten daarna ook nog aan de slag met het plaatsen van reclameborden en een nieuwe tribune. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het eerste op 8 september willen we het hoofdveld officieel openen, maar in mijn optiek is die planning zeer kritiek.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden