Schelluinen-voorzitter Jan de Bruijn stopt

Nieuws 7 keer gelezen

SCHELLUINEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van vv Schelluinen legt Jan de Bruijn na zestien intensieve jaren de voorzittershamer neer. In de zomervakantie zette de preses van de blauwwitten voor zichzelf alles op een rijtje en besloot te stoppen.

“Het huidige bestuur krijgt het niet voor elkaar om de negatieve spiraal om te buigen. Dat trek ik mij persoonlijk aan en dus is het tijd voor een nieuwe voorzitter. Om verschillende redenen het ideale moment. Sportief gezien zijn we terug bij af. Een volledig nieuw begin in de derde klas en met alleen Schelluinse jongens, wordt dat erg moeilijk”, kijkt De Bruijn bedenkelijk.

Nog nooit zag hij de toekomst van zijn club zo donker in. “Bij mijn start stonden we aan het begin van een gouden periode. Met de net aangestelde Rob Colijn promoveerden onze eigen talentvolle jongens naar de eerste klas. Alles zat mee, ook de economie. Toen onze twee hoofdsponsors Gebr. de Kreij en Henk Nederlof Deuren stopten, werd Den Braven Sealants onze geldschieter. De komst van Kees heeft ons geen windeieren gelegd. We hebben het mooiste sportcomplex uit de wijde omgeving, maar wel te weinig voetballers. Ook dit jaar weer geen junioren en slechts pupilletjes.”

Clubliefde
De Bruijn ziet het met lede ogen aan. “Ik doe er alles aan, maar het is niet meer zoals vroeger. Uitzonderingen daar gelaten en ik wil absoluut niet katten, clubliefde bestaat niet meer en de betrokkenheid is minder. Ook bij bestuursleden. Dat irriteert mij, al een tijdje. Leden klagen dat onze keuken niet altijd open is of dat de stoeltjes op de tribune niet schoon zijn. Op mijn uitnodiging wordt vervolgens niet gereageerd. Op dit moment werk ik doordeweeks met drie vrijwilligers in de leeftijd van 84, 79 en 65 jaar……”, sipt De Bruijn.

“Twee jaar geleden kondigde ik mijn vertrek al aan. Maar ik wilde pas stoppen na afronding van de financiële perikelen met de nieuwe eigenaar van Den Braven Sealants. Dat is gebeurd. Mijn opvolger kan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en in overleg met gemeente Giessenlanden. Want het gemeentebestuur gaat de subsidiekraan dichter draaien en denkt over fusies tussen voetbalverenigingen.“

Slapeloze nacheten
De Bruijn blijft vrijwilliger. “De beslissing om te stoppen was niet eenvoudig en bezorgde mij slapeloze nachten. Doordeweeks doe ik mijn werk en op zaterdag zal ik heus nog weleens bij het eerste komen kijken. Maar mijn kleinkinderen vragen ook aandacht. Frenkie speelt in de B-jeugd van Willem II. Een uitwedstrijd tegen Heerenveen en Roda JC zit daar ook tussen. Zijn broertje Youri turnt op een hoog niveau en ook de kinderen van Léon wil ik zien sporten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44