Leden Giessen beslissen over doorgaan fusie-onderzoek

Nieuws 17 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK • De leden en het bestuur van voetbalvereniging Giessen komen waarschijnlijk eind augustus bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen over het vermoedelijke betalen van spelers door buurman Rijswijkse Boys.

Naar aanleiding van deze algemene ledenvergadering - bijeen geroepen door een aantal leden -  wordt besloten of Giessen de gesprekken over een eventuele fusie met Rijswijkse Boys voortzet.

Voorzitter Ben Bakker van Giessen benadrukt dat het om geruchten gaat. “Ik heb geen bewijs dat Rijswijkse Boys spelers tegen betaling aantrekt, dus met geruchten kunnen we niks. Als bestuur kunnen we nogmaals ons standpunt toelichten, maar de leden van de club nemen uiteindelijk een beslissing.” Een belangrijke randvoorwaarde voor fusie is voor de Giessenaren dat er vanuit een nieuwe gezamenlijke vereniging geen spelers betaald worden. “Ik verwacht zelf dat het gezonde verstand zal zegevieren en dat we gewoon door kunnen gaan met het onderzoek naar de mogelijkheden voor een fusie”, aldus Bakker.

Clubkleuren
Afgelopen najaar zijn de gesprekken tussen Rijswijkse Boys en Giessen opgestart. Inmiddels is een achtkoppige commissie opgericht, met daarin vier afgevaardigden van beide clubs. In een eerste nieuwsbrief over de ontwikkelingen hebben voorzitters Ben Bakker van Giessen en Kees Bouman van Rijswijkse Boys hun leden geïnformeerd. Naast het betalen van spelers, is een belangrijke voorwaarde dat de verenigingsnaam en de kleuren van een eventueel nieuwe voetbalclub geen link hebben met het verleden van Giessen of Rijswijkse Boys. De gemeente Woudrichem zal bovendien moeten faciliteren in een nieuw sportpark, zo schrijven Bakker en Bouman.

Identiteit
De voordelen van een fusieclub zijn volgens de voorzitters meer mogelijkheden om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen en elftallen in alle leeftijdscategorieën. Met name voor Giessen wordt verwacht dat het aantal jeugdleden op den duur zal afnemen, terwijl Rijswijkse Boys momenteel niet beschikt over juniorenelftallen, waardoor een aantal jonge spelers bij Giessen voetbalt. Een nadeel van een gezamenlijke voetbalvereniging is dat de identiteit van de huidige verenigingen verloren kan gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 6 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 6 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 7 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 16 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 16 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 20 uur geleden