Groot-Ammers <23 jaar pakt Alblasserwaard Cup

Nieuws 8 keer gelezen

AMEIDE – In het AB Midden Nederland Alblasserwaardtoernooi <23 jaar heeft Groot-Ammers de eindwinst naar zich toegetrokken door in de finale sv Meerkerk met 2-1 te verslaan. Op het drukbezochte sportpark Meihoven werd Ammers vooral op basis van een sterk eerste halfuur op de goede weg gebracht.

Dankzij de zege kon Khalid Bendami met een beker in de hand afscheid nemen van zijn club. “Het was een terechte overwinning, we waren de betere ploeg”, aldus de nauwelijks van de bal te zetten spits, die naar SVW vertrekt. “Het eerste halfuur speelden we echt heel goed. Daarna zakten we wel wat terug.”

Meerkerk-trainer Marcel van Steenis, die net als Bendami voor het laatst bij een wedstrijd van zijn club was betrokken, kon zich hier wel in vinden. “We waren het in sommige periodes helemaal kwijt. Gewoon te slap begonnen. In het laatste kwartier voor rust creëerden we echter wel de nodige kansen, maar dan moet je ze ook afmaken.”

Individuele actie
Na ruim twintig minuten kwam het sterk spelende Groot-Ammers terecht op voorsprong via Pim Rijke, die na een individuele actie in de verre hoek raak schoot. In de slotfase van de eerste helft beet sv Meerkerk van zich af. Johan van Es en Jacco van Zessen vonden echter de uitstekend keepende Sjoerd Lakerveld op hun pad.

Na de rust zette Meerkerk zijn tegenstander wel flink onder druk, maar kansen creëren zat er niet in. Vanuit een dood spelmoment was René de Winter er nog het dichtst bij, maar Lakerveld liet zich niet zomaar passeren. “In de tweede helft speelden wij eigenlijk countervoetbal”, zag Bendami. “Voorin stonden we een beetje op een eiland.” Toch was het Groot-Ammers dat scoorde. Vanuit een voorzet van Arco Schep werd het 2-0, maar was het een treffer van Bendami of een eigen doelpunt van Schuller? “Ik eis die goal op”, reageerde Bendami zonder blikken of blozen. De aansluitingstreffer van Schuller kwam in blessuretijd net te laat.

Beter
“Het is jammer, maar niet getreurd”, oordeelde Van Steenis. “We hebben met <23 een goed seizoen gedraaid en er komen weer wat jongens aan voor de selectie van Meerkerk.” Bendami genoot van het voetballen met <23. “Eigenlijk vind ik dit team beter dan ons eerste. Er zit meer combinatie in.”

In de wedstrijd om de derde plaats won VVAC met 5-3 van Stedoco.

Marco van Vlijmen

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 6 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33