Quiliev wil af van overschrijving naar De Zwerver

Nieuws 2 keer gelezen

ALBLASSERDAM/KINDERDIJK - De Zwerver dacht ‘m al ‘binnen te hebben’, maar toch koos Inam Quiliev er op het allerlaatste moment voor om naar vv Alblasserdam te gaan. De creatieve middenvelder gaat er van uit dat de KNVB zijn ‘overschrijvingsswitch’ accepteert. “Ik heb contact gehad met de bond. Men zag geen problemen.”

“Voor mij was al een tijdje duidelijk dat ik niet verder zou gaan bij IFC”, vertelt Quiliev. “Hoewel de zaken daar in financieel opzicht keurig geregeld waren, wilde ik tóch weg. Zondagvoetbal staat me niet aan en ik voelde me er als voetballer niet op mijn gemak. Alle ballen moesten zo snel mogelijk richting diepe spits. Dat ligt mij niet. Ik ben meer een speler die graag met de bal aan de voet naar openingen zoekt.”

Mooie herinneringen
Omdat zijn voetbalvriend Samet Ulusoy bij De Zwerver speelde, meldde Quiliev zich eind vorige maand bij de Kinderdijkse eersteklasser. “Assistent-trainer Hans Stout kwam naar me toe om de overschrijving in orde te maken”, blikt Quiliev terug. “De Zwerver heeft de spullen vervolgens op 8 juni naar de KNVB gestuurd. Kort daarna echter vertelde Samet dat 'ie ervoor koos om zich te laten overschrijven naar Alblasserdam. Vervolgens zeiden steeds meer mensen van die club me dat ik zijn voorbeeld moest volgen. Dat heb ik gedaan. Ik bewaar mooie herinneringen aan Alblasserdam, heb er twee jaar geleden het beste seizoen uit mijn loopbaan beleefd. Het is goed om daar terug te komen.”

Inam Quiliev zegt zich niet bezwaard te voelen in de richting van De Zwerver. “Waarom zou ik?! Dit is de voetballerij… De enige die ik mijn excuus wil aanbieden is Hans Stout. Hij heeft moeite gedaan om de overschrijving te regelen en dat kostte hem tijd.”

Laconiek
De Zwerver-voorzitter Tiede van Bockel neemt de ingetrokken overschrijving van Quiliev laconiek op. “Als hij meer zin heeft om bij Alblasserdam dan bij De Zwerver te gaan voetballen, dan moet hij dat vooral doen”, reageert de preses. “Wij hebben komend seizoen ook zonder Inam de beschikking over een brede en goede selectie, met veel eigen jeugd en een paar prima nieuwkomers, onder wie enkele veelbelovende voorhoedespelers. Het plaatje ziet er mooi uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden