Schopenhouer: 'Ik ben nog steeds verbouwereerd'

Algemeen 83 keer gelezen

AALST/RIJSWIJK - Er was wat '(voetbal)tumult' op Twitter vanmorgen. Maurice Schopenhouer (41) zou naar Roda Boys vertrekken, maar dat werd aan het begin van de middag weersproken door Roda Boys. Dit terwijl Schopenhouer vanmorgen zelf nog bevestigde dat hij inderdaad volgend seizoen het shirt van Roda Boys zou dragen. Trainer Gerrie Schaap reageerde kort maar krachtig: “Hij komt niet. Punt.” Arjen Borsje, het bestuurslid technische zaken was perplex: “Ik weet net zoveel als jullie. Ook niets. Niet dat hij zou komen en dus ook niet dat dit niet door zou gaan.”

Uitkomst in de verwarring gaf Schopenhouer zojuist zelf. “Ik ben ook nog steeds verbouwereerd. Het is waar dat ik naar Roda Boys zou gaan. Ik heb gisteravond (donderdag, AK) een goed gesprek gehad met de trainer, heb m’n overschrijving opgehaald bij Rijswijkse Boys en heb die ingeleverd bij Roda Boys. Ik had er ongelofelijk veel zin in, maar vanmorgen belde de trainer mij op dat het niet door ging.”

Probleem
Trainer Gerrie Schaap deelde de boomlange aanvaller mee dat hij een probleem had. Een aantal spelers uit de huidige spelersgroep en ook spelers die toegezegd hadden te komen naar Roda Boys hadden gedreigd hun overschrijving in te trekken of te vertrekken mocht Schopenhouer komen. Schopenhouer: “Ik loop toch al een tijdje mee, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik zou een vervelende jongen zijn. Verder wilde de trainer niets zeggen. Hij draaide er omheen. Ik heb nog gezegd dat ik geen namen hoefde te weten, maar dat ik graag wilde horen wat er dan mankeert aan mij als persoon. Behoudens dat twitter-akkefietje met mijn huidige trainer bij Rijswijkse Boys (Bert Schouten, AK) heb ik nog nooit problemen gehad.”

Ondanks deze onverwachte move zit Schopenhouer niet zonder club. “Er was een aantal clubs dat interesse had. Daar rolt ergens vandaag nog wel een club uit. Dat maak ik bekend via Twitter. Het is niet zo dat ik nu denk: ‘Oké, dit wordt niks. Op naar de volgende.’ Maar ik wil wel graag blijven voetballen.”

Rijswijk wordt het in ieder geval niet. “Nee, mijn persoonlijke mening is dat ik daar nu niet naar terug kan.”

Onbevredigend
Ondanks de teleurstelling begrijpt Schopenhouer heel goed het besluit van trainer Gerrie Schaap: “Natuurlijk. Als ik moest kiezen tussen vijf spelers of één, dan had ik ook snel gekozen. Maar dat ik niet te horen krijgen wat er dan precies mis is met mij als persoon vind ik onbevredigend. Ik ben ook van mening dat ik recht heb op een verklaring die meer inhoudt dan: ze pruimen je niet.”

De ironie: Schopenhouer speelt morgen bij Roda Boys met wat oude Unitas-vrienden mee op een zes-tegen-zes toernooi. “Dat zal wel vreemd zijn. Als dit niet was gebeurd, was dat mijn nieuwe club geweest.”

Anton Kuijntjes

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden