'Dit is een droomscenario'

Nieuws 4 keer gelezen

CAPELLE A/D IJSSEL - “Het is heel bijzonder”, kon Kozakken Boys-aanvoerder Arie Lock pal na afloop de promotie naar de Topklasse nog nauwelijks geloven. "Dit is fantastisch. Ongekend”, brulde Lock boven het lawaai uit.

“We waren in de ‘winning mood’. Als je zo ziet 1-5, dan kan het niet meer kapot”, deed ook Arda Havar een duit in het zakje.

Arif Irilmazbilek was al even blij. De spits kwam in zijn eerste jaar in Werkendam ruim boven de twintig treffers uit. “Ik besef het nog niet helemaal dat we zijn gepromoveerd naar de Topklasse, maar dat komt vanavond of morgenochtend wel”, rende Arif weg om op de foto te gaan.

Uitdaging
Verdediger Bob Huijbregts was kapot, maar deed volop aan het feestgedruis mee. Op karakter voltooide Huijbregts de wedstrijd. “We hebben het potje uitgehaald. Over het hele seizoen genomen hebben we de promotie dik verdiend. Dit is een feest dat de club nodig heeft. Het is leuk voor de club en de supporters. Die gasten verdienen het. De Topklasse zal een mooie uitdaging worden. We zullen zien. Eerst hiervan genieten”, aldus een goedlachse Huijbregts.

Ontwikkelen
Als laatste kwam ervaringsdeskundige Sjoerd van der Waal aan het woord. Van der Waal heeft in zijn periode bij vv Capelle al ervaring opgedaan in de Topklasse. “Het was top. Als het na ruim een half uur al 0-3 is, wat wil je dan nog meer? Na de rust hadden we het eerder af moeten maken. Maar zo’n uitslag van 1-5, dat is toch een droomscenario. Het is schitterend voor de club en ook voor ons. Ik denk dat vooral de jonge jongens zich verder kunnen ontwikkelen in de Topklasse en ik weet dat het voor iedereen een uitdaging is. En voor mij is het ook leuk om weer op het hoogste amateurniveau te spelen”, mag Van der Waal na de feestelijkheden eerst even gaan bijkomen van een lang seizoen, net als zijn strijdmakkers bij Kozakken Boys.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden