Amanzada, Kooijman en Shala naar WNC

Algemeen 300 keer gelezen

SCHELLUINEN/WAARDENBURG – Derdeklasser Schelluinen zal het komend seizoen ook moeten stellen zonder topschutter Hassib Amanzada. De 21-jarige Gorcumer van Afghaanse afkomst kiest samen met zijn huidige ploeggenoten Michael Kooijman en Mergim Shala voor tweedeklasser WNC.

“Het is jammer dat WNC niet is gepromoveerd naar de eerste klasse, maar de plannen zijn onveranderd. Men wil naar de eerste klasse en op termijn misschien wel naar de hoofdklasse. Een mooie club met een prachtig veld, een prima organisatie en een financieel goed verhaal. Ik denk trouwens veel van de nieuwe trainer Jeffrey Kooistra te kunnen leren. Met ongeveer 300 wedstrijden op BVO-niveau (onder andere sc Heerenveen, FC Groningen en NEC - TS) heeft hij veel ervaring. Qua speler lijk ik op hem, alleen is hij linksbenig”, aldus Amanzada.

Mensenkennis
Bij WNC hoopt hij zijn spelvreugde weer terug te krijgen. “Onder Edin Curic heb ik fantastische jaren meegemaakt. Veel geleerd, ook mensenkennis. Ik kwam als zeventienjarig ventje en vertrek als een volwassen speler. Na de winterstop kwam Ger Klop. Bij hem viel ik buiten de basiself. Niemand snapte het, want wie zet nu zijn topscorer er naast? Ik kreeg het verwijt dat ik te veel voor mijzelf zou voetballen. Op een gegeven moment, zeker na mijn sterke invalbeurt in de gewonnen wedstrijd tegen Ameide, was ik er helemaal klaar mee. Ik besloot om volgend seizoen niet meer bij Schelluinen te spelen en ging ik op zoek naar een andere vereniging.”

Leegloop
Amanzada, wiens broer Samir vertrekt naar SVW, koos uiteindelijk voor WNC. “Met de al bij WNC voetballende David Ruane uit Gorinchem gaan we straks met één auto naar de trainingen en de wedstrijden. Want ook Michael Kooijman en Mergim Shala maken de overstap van Schelluinen naar WNC. Ik ben geloof ik de achttiende speler die bij Schelluinen vertrekt. Inderdaad een complete leegloop. Ze gaan verder met alleen eigen jongens, waarvan Leon de Bruijn ook weer beschikbaar is voor het eerste.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 11 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 11 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44