Wilco den Tuinder terug naar sv Meerkerk

Nieuws 17 keer gelezen

MEERKERK – Wilco den Tuinder heeft zich weer aangemeld in zijn eigen woonplaats bij sv Meerkerk. Komend seizoen gaat de doelman bij de tweedeklasser de strijd aan met Klaas-Jan van Zessen en Lex Kramers voor een plaatsje onder de lat.

“Mogelijk ook nog met Michel van den Berg, waardoor de nieuwe trainer Bert Buizert kan kiezen uit maar liefst vier keepers. Genoeg concurrentie dus. De afgelopen jaren heb ik veel geleerd, vooral het laatste jaar in Sliedrecht. Maar ik ben blij weer terug te zijn, bij mijn eigen cluppie”, blikt de 25-jarige doelman vooruit.

Aanbiedingen
Maar liefst acht verenigingen toonden volgens Den Tuinder belangstelling voor de bij Sliedrecht vertrekkende goalie. “Variërend van eerste, tweede tot derde klasse. Unitas zondag en Leerdam Sport’55 waren het meest concreet. Uit respect voor mijn ouders heb ik niet voor zondagvoetbal gekozen. De naar de tweede klasse gepromoveerde Leerdammers waren interessant, maar toch heb ik er voor gekozen om weer met mijn vrienden te gaan spelen. In augustus begin ik als leraar Maatschappijleer en Geschiedenis op een VMBO-school in Amersfoort. En dan is er niets zo fijn om dichtbij je voetbalclub te wonen. Vanuit mijn woning spring ik de sloot over en ben ik na het avondeten zo op het veld”, lacht Den Tuinder.

Afrekenen
“Familie en vrienden zijn voor mij belangrijker dan een paar centjes. Ik ben fit en wil mijzelf eindelijk eens bewijzen in Meerkerk. Met name door mijn eigen schuld ben ik twee keer op een vervelende manier weggegaan (Den Tuinder speelde naast Sliedrecht ook voor Stedoco – TS). Ik ben volwassen geworden en wil afrekenen met mijn verleden. Bovendien heb ik in de nieuwe trainer alle vertrouwen. En mocht ik in de voorbereiding niet goed genoeg bevonden worden voor het eerste, dan keep ik zonder te piepen of te mauwen met alle plezier in een lager elftal.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 11 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 22 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45