WNC blijft hopen ondanks nederlaag

Algemeen 196 keer gelezen

ZWIJNDRECHT – WNC zal vol aan de bak moeten om promotie naar de eerste klasse af te dwingen. In de eerste wedstrijd van de nacompetitiefinale verloren de Waardenburgers maandag met 4-2 bij Pelikaan.

De ruime driehonderd aanwezige toeschouwers zagen een verre van saaie eerste helft. Na ruim tien minuten moest scheidsrechter Jacob van de Berge uit Bruinisse met een blessure naar de kant. Assistent-scheidsrechter Cor Bos nam de leiding over de wedstrijd. De uit het publiek opgeviste Bennie Onink uit Rijswijk werd grensrechter.

De wedstrijd lag bijna een halfuur stil en de thuisploeg bleek daar beter mee om te gaan dan WNC, dat de kluts volledig kwijt was. Binnen tien minuten na de hervatting nam Pelikaan een 3-0 voorsprong. Niels van Muyen, Lerry Overgauw en Randy Kroos schoten allen raak na gestuntel in de WNC-defensie. Pas tien minuten voor rust hervond WNC zich. Roderik Kieft knalde vanaf de rand van het strafschopgebied keihard raak: 3-1. Even daarvoor had Jeffrey Weidema de paal geraakt. WNC dacht de schade tot de rust redelijk te kunnen beperken, maar dat bleek niet het geval. Jan van Dooijeweert moest met direct rood van het veld voor het neerhalen van een doorgebroken spelen. Kroos maakte ook nog voor rust de 4-1.

Bovenliggende partij
In de tweede helft hervond WNC zich. De ploeg was met een man minder de bovenliggende partij en nadat André Zondag de 4-2 maakte, hing de 4-3 in de lucht. Ondanks goede kansen voor Weidema en Danny Verwolf kwam de aansluitingstreffer niet.

Zenuwen
WNC-trainer Marcel van Helmond zag zijn ploeg voor rust matig spelen: “We waren het kwijt. Pelikaan had het middenveld in handen. Daarnaast stonden we af en toe achterin te schutteren.”
Van Helmond had ervoor gekozen om Jan van Dooijeweert, normaal centraal achterin, rechtsback te zetten. Christiaan van Gameren vormde samen met Dennis Veldhuizen het centrale duo en was David Ruane de linksback. Hoewel de defensie er bij de eerste drie tegengoals ronduit slecht uit zag, verdedigde Van Helmond zijn keuze. “Van Gameren heeft het zaterdag goed gedaan, dus die wilde ik laten staan. Ik verwachtte dat Jan met zijn ervaring makkelijker een andere positie kon innemen. Bij jonge jongens als Van Gameren en Ruane spelen zenuwen in zo’n wedstrijd ook een grote rol.”

Over de tweede helft kon Van Helmond tevreden zijn. “We hebben met een man minder gedomineerd en hadden zomaar 4-3 kunnen maken. Met tien man 4-2 verliezen is niet slecht en het is zeker geen onoverkomelijk verschil. Bij vier of vijf doelpunten verschil is het over, maar nu leven we nog.”