Ameide dicht bij handhaving

Nieuws 140 keer gelezen

AMEIDE - Met een 3-0 zege in het eerste nacompetitieduel in het tweeluik met NOAD ’32 zette Ameide op eigen veld zijn belager eenvoudig opzij.

Na het eerste duel tussen Ameide en NOAD’32 lijkt de beslissing reeds gevallen over wie volgend seizoen in de tweede klasse speelt. “We zullen daar proberen om een goal te maken”, zei een tevreden Ameide-trainer Jan Verveer. “Dan wordt het voor hen wel heel lastig. We hebben verdiend gewonnen; ik vond het verschil vandaag heel groot.”

NOAD ’32-trainer Frans van Helvoirt was uiteraard minder blij met de uitslag, maar bleef wel strijdvaardig. “Het is nog niet gedaan. We zijn vandaag zeker niet weggespeeld en in de laatste wedstrijd dat ik voor de ploeg sta, gaan we voor een stunt.” Wellicht had hij het bekerduel van eerder dit seizoen in het achterhoofd. Destijds won zijn ploeg met liefst 5-0 van Ameide, een uitslag die nu voor het elftal uit Wijk en Aalburg voldoende zou zijn om te promoveren.

Discutabel
Er was nog weinig in de wedstrijd gebeurd toen in de achttiende minuut Ameide-speler Maarten van Gelderen met een bekeken pass Wilco Rietveld wegstuurde. Hij kreeg een vrije doortocht, waarbij verdediger William van Driel zich genoodzaakt zag in te grijpen. Scheidsrechter Roeland wees daarop gedecideerd naar de stip. “Tot dat moment hadden we het duel nog in handen”, zag Van Helvoirt. “Dit vond ik een uiterst discutabele beslissing.” Verveer had er ook wat op aan te merken. “Als hij ervoor fluit dan moet hij ook rood trekken, maar hun speler kreeg geel. In deze hitte tegen tien man voetballen zou voor ons een enorm voordeel zijn geweest.”

In korte tijd viel de wedstrijd de kant van Ameide op. Robin Tamming was vanaf elf meter trefzeker en enkele minuten later speelde de thuisploeg een aanval prima uit, waarbij Robbert Bakker een voorzet van Rietveld de 2-0 binnenkopte. Daar kon NOAD’32 tot aan de rust enkel een poging uit de draai van Ruben Bouman en een schot in de korte hoek van Kevin Bouman tegenover stellen.

Ruimte
In het tweede bedrijf gaf NOAD’32 een aantal malen veel ruimte weg, maar vanwege de vele onzuivere passes van Ameide werd dit niet benut. De bezoekers waren uiteraard op zoek naar de aansluitingstreffer en slaagden daar vijf minuten voor tijd bijna in. Een schitterend afstandsschot vanaf twintig meter door Kornee Sterrenburg werd echter door doelman Roland Stout met een even mooie redding gepareerd. In de tegenaanval had invaller Perry Huffels moeten scoren, maar zijn inzet verdween over het doel. Een minuut later maakte hij die fout goed met een hakje naar Robbert Bakker, die via het been van Rik Bouman de 3-0 achter keeper Arjan Poelstra wist te werken.

Twee gedachten
“Er zat bij ons na rust nauwelijks nog voetbal in”, realiseerde Verveer zich. “Ik denk dat de ploeg op twee gedachten hinkte. Het kan ook met de warmte te maken hebben gehad. In de return kunnen we weer wat meer snelheid in de ploeg krijgen met de terugkeer van Martijn van der Zijden.”

“Zij maakten de meeste aansprak op de winst”, vond Van Helvoirt. “Volgende week spelen we echter op natuurlijk gras en is John van Bergeijk weer bij de selectie. William van Driel en Peter van Helden zullen we wel missen. Zij zijn door hun gele kaart geschorst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 5 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 14 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 19 uur geleden