Stedoco-FC Utrecht (1-6) 'mooie happening'

Nieuws 23 keer gelezen

HOORNAAR – Voor ruim 500 toeschouwers maakten Stedoco en FC Utrecht er dinsdag een leuke voetbalavond van. Natuurlijk waren de profs uit Utrecht beter en wonnen ze ook verdiend met 1-6. Maar de kersverse hoofdklasser voetbalde tegen het met de volledige selectie naar Hoornaar gekomen FC Utrecht leuk mee.

De openingsfase voorspelde anders. Leon de Kogel deed zijn naam eer aan en schoot in de achtste minuut haarzuiver de openingstreffer achter doelman Raymond den Haan. Op het te natte en daardoor gladde veld, -op verzoek van Utrecht-coach Jan Wouters werd het veld kort voor de wedstrijd nog extra gesproeid- bleven maar weinig spelers op de been. De Domstedelingen hadden wel de overhand, maar zagen schoten van Mulenga, Sneijder en Duplan over of naast gaan.

Halverwege de eerste helft was Sam Versluis, na een prima combinatie met Roel de Kruijk en Willem Looijen, dichtbij de gelijkmaker. Keeper Van Dijk kwam met de schrik vrij.

Niet veel later hielp Jean Philip Becht de Eredivisionist met een eigen doelpunt aan de 0-2 ruststand.

Nieuw elftal
Na de rust verscheen FC Utrecht met een compleet nieuw elftal. Bekende namen als Rodney Sneijder, Cedric van der Gun, Frank Demouge, Jacob Mulenga en Rob van Dijk bleven achter in het kleedlokaal.

De nieuwe ploeg was niet veel minder. In no time was het 0-4 door doelpunten van Lars Veldwijk en de Zweed Johan Martinsson. In de vervolgens redelijk gelijkopgaande strijd redde Juarth Leihitu acht minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Kevin Blom de spreekwoordelijke Hoornaarse eer. Ongetwijfeld het mooiste doelpunt van de avond. Na een prima combinatie met Chris Boom en Willem Looijen deponeerde de kleine Leerdammer de bal haarfijn in de kruising. Iets daarvoor hadden Lars Veldwijk en Enzio Boldewijn het halfdozijn volgemaakt voor de Domstadbewoners.

Gescheurde lip
Het enige smetje op de voetbalavond was het snelle uitvallen van invaller Rick Boons. Met een gescheurde lip, na een botsing met Gevero Markiet, moest hij na drie minuten spelen in de tweede helft naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zijn vervanger was de langdurig door een schouderblessure uit de roulatie geweest zijnde Sander Vink.

Driehoekjes
“Voor de club en de regio een mooie happening. Ik ben hartstikke trots op deze jongens. Delen van de wedstrijd voetbalden we gewoon mee. Ik zag driehoekjes en aanvallend creëerden we kansen. Vier jaar geleden zouden we amper het licht hebben gezien en minimaal zestien doelpunten om de oren hebben gekregen”, aldus de naar GJS vertrekkende succescoach Cees Lagendijk.

“Als men snapt dat volgend seizoen verliezen weer gewoon gaat worden, kan men uitgroeien tot een stabiele hoofdklasser.”