Kozakken Boys: perspectief ondanks verlies

Nieuws 8 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In een vooral na rust knotsgekke nacompetitiewedstrijd heeft Kozakken Boys dinsdagavond met 4-3 verloren van ASWH. De Werkendammers hoeven desondanks niet te wanhopen. Een overwinning op RVVH is zaterdag voldoende om de promotiedroom levend te houden. De Topklasse blijft dan lonken. Bij elk ander resultaat gaat RVVH door.

A1-junior Corné van Rosmalen had een basisplaats bij Kozakken Boys, omdat Benjamin de Gans wegens een rugblessure ontbrak. Coach Michel Langerak mikte op een gelijkspel, maar bij de rust stond er 1-0 op het scorebord. ASWH had meer balbezit, maar de bezoekers kregen de beste kansen.

Buitenspel?
In de tweede helft ontbrandde de strijd in alle hevigheid en was er sprake van een geweldig spektakel. Na de 2-0 (Alex van Dommelen) zorgde Sjoerd v/d Waal met een prachtige goal voor de aansluiting: 2-1. De 3-1 door weer Alex van Dommelen liet echter niet lang op zich wachten. Daarna was er rood voor ASWH'er Mark Bevaart en werd het 3-2 door een eigen goal, na een goede actie van Arif Irilmazbilek. Kozakken Boys ging op jacht naar meer, maar ASWH maakte er 4-2 (Ricardo Danning) van. Aan dit doelpunt kleefde een luchtje van buitenspel. Invaller Jason Gomes Ferreira zorgde voor de 4-3 eindstand.

Komende zaterdag telt voor Kozakken Boys alleen een overwinning op RVVH. Als in de nacompetitie clubs gelijk eindigen, wordt gekeken naar het doelsaldo. Is dit ook gelijk, dan gaat de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst is geëindigd door.

De wedstrijd op De Zwaaier begint om 15.30 uur.