Eindelijk iets te juichen voor Papendrecht

Nieuws 4 keer gelezen

PAPENDRECHT - Aan het eind van een seizoen vol rampspoed viel er zaterdag eindelijk iets te juichen voor voetbalvereniging Papendrecht: het eerste zaterdagelftal boekte een 12-0 overwinning op Rimboe en promoveerde naar de derde klasse.

En dus toverde voorzitter Bram Blom een brede glimlach tevoorschijn. “Fijn dat we dit moeilijke jaar op deze manier kunnen afsluiten”, stelde de preses vast. “Dit had onze club precies nodig.” Blom doelde op de perikelen rondom het eerste zondagteam dat vanwege een terugloop in spelersbelangstelling en sponsorinkomsten  afscheid moest nemen van prestatievoetbal. Een vaarwel dat wellicht iets gemakkelijker verwerkt kan worden nu het eerste zaterdagteam de derde klasse heeft weten te bereiken.

Telraam
Het laatste obstakel in die race heette Rimboe. Het team uit Wouwse Plantage kon vorige week al weinig indruk maken (Papendrecht won de uitwedstrijd met 0-5) en slaagde er zaterdag geen moment in om het recreatieniveau te ontstijgen. Al vroeg in de partij konden de telramen te voorschijn worden gehaald.  Igor Batoukhtine tikte in de negende minuut de 1-0 binnen, een minuutje later gevolgd door de eerste van in totaal vier treffers van rechterspits Fahrettin Basar. De rust brak aan met een stand van 8-0, waarna het scherp aan het duel begonnen Papendrecht in de tweede helft en paar tandjes terugschakelde. De teller stokte uiteindelijk op 12-0. Beide teams verdienden een compliment voor de wijze waarop ze de negentig minuten volmaakten. Papendrecht vanwege het vaak heel aardige spel en Rimboe omdat deze ploeg  ondanks de cijfermatige vernedering correct  ‘tegenstand’ bleef bieden.

Aanlokkelijk
“En nu de derde klasse!”, verheugde  Papendrecht-trainer Richard Elzinga op wat na de zomer komen gaat. “Wie mij kent, weet dat ik iedere wedstrijd wil winnen. Dat zal volgend seizoen niet anders zijn. Ik beschik over een prima selectie die ook een klasse hoger moet kunnen presteren. Fysiek kwetsbaar? Dat is misschien wel waar, we hebben veel ‘lichte’ voetballers. Daar komen straks spelers als Ramses de Leeuw en Giovanni Ada bij met hun ‘power’. Ik verwacht daardoor een prima mix te krijgen. Kortom: de toekomst ziet er aanlokkelijk uit.”

Terwijl Elzinga met zijn spelers het  promotiefeest vierde, werd diens voorganger Dennis Zaal door het Papendrecht-bestuur bedacht met een bos bloemen. Een stijlvol gebaar in de richting van de oefenmeester die dit seizoen tussentijds afscheid nam van de zaterdag-selectie en toch aanwezig was om hoogstpersoonlijk mee te maken hoe de ‘Papendrecht-missie’ uiteindelijk toch een happy end kende.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 49 minuten geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 50 minuten geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 4 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 7 uur geleden