Woudrichem klaar, ASH heeft aan gelijkspel genoeg

Algemeen 3 keer gelezen

WOUDRICHEM - Woudrichem is er niet in geslaagd promotie naar de derde klasse af te dwingen. Na het 2-1 verlies bij ZBC’97 was ASH met 3-0 te sterk op Het Bolwerk. De ploeg uit Hellouw heeft nu thuis tegen de Zwijndrechtse opponent genoeg aan een gelijkspel.

Woudrichem-trainer Hans van Gameren na dus afscheid met een overigens geflatteerde nederlaag. “Erg jammer”, vond Van Gameren. “Ik was uiteraard graag met een promotie weggegaan. Dat verdient deze club. Ik heb hier twee fantastische jaren beleefd.”

Veel effectiever
Na de nederlaag bij ZBC wist Woudrichem dat het alleen gebaat was bij winst. De ploeg was zeker ook niet minder dan ASH en kreeg de meeste kansen, maar de gasten waren simpelweg veel effectiever.  De twee Hellouwse kansen voor rust waren beide raak. Eerst schoot Folkert van der Werf al na vier minuten de 0-1 binnen, nadat Danny Bijl op de lat kopte. Na een halfuur scoorde Hans van Kranenburg na een solo de 0-2. Woudrichem vond het net dus niet, ondanks diverse kansen. Rens Caspers was twee keer het dichtst bij. Eerst vond hij keeper Tobi Bambacht op zijn weg. Later raakte Caspers de paal.

Slechts geel
De eerste tien minuten na rust, gaven hetzelfde beeld. Bori Secreve schoot één-op-één tegen Bambacht naast. Danny Groeneveld poeierde in kansrijke positie hoog over. Daarna leek Woudrichem te beseffen dat het er niet in zat en kakte de wedstrijd in. ASH had nog mazzel toen Bambacht in de 56e minuut mocht blijven staan. Volgens de neutrale grensrechter had hij de bal buiten ‘de zestien’ met de hand geraakt. Scheidsrechter Perry van Wanrooy floot, maar gaf tot ieders verbazing slechts geel. Een hele opluchting voor de 42-jarige doelman, die anders met een rode kaart afscheid had genomen. “Toch wist ik dat ik geen rood zou krijgen”, zei Bambacht na afloop. “Ik geloof ook niet dat ik al buiten het strafschopgebied was en ik denk dat de scheidsrechter ook twijfelde. Raar is het wel, natuurlijk. Als je hiervoor fluit, moet je eigenlijk ook rood geven.”

ASH mocht met elf man door en maakte vlak voor tijd nog een mogelijk belangrijke derde treffer. Woudrichem-doelman Gerard de Joode leek een bal simpel op te kunnen pakken. Hij blunderde echter en liet de bal los. Van der Werf was opnieuw het meest attent: 0-3. Bambacht: “Dit is misschien wel geflatteerd, maar niet minder lekker. Nu moeten we het thuis zien af te maken. Ik heb er wel vertrouwen in.”