Nog twee finales voor Noad'32

Algemeen 3 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Net als in de eerste wedstrijd die NOAD’32 in de nacompetitie tegen Groot-Ammers speelde, waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar de elf van trainer Frans van Helvoirt waren net iets slimmer en in ieder geval veel doeltrffender. Vandaar dat er in de thuiswedstrijd een 4-2 eindstand op het scorebord stond.

Kortom, NOAD moet nog twee keer vol aan de bak. Tegen Ameide. Dus weer richting Alblasserwaard. Vooral lastig omdat ze op Ameide kunstgras hebben. Maar eerst genoten de gastheren van de overwinning en het ticket voor nóg twee wedstrijden.

“Maar bij de 2-1 voorsprong zag je dat we die gasten, net als op Groot-Ammers, weer in de wedstrijd lieten komen”, analyseerde Van Helvoirt na afloop. Dat was misschien wel zo, maar daarna maakte zijn team het karwei toch heel bekwaam af.

Slim
De start was minder furieus dan in de uitwedstrijd. Maar na een kwartier kon heel Wijk en Aalburg toch al uit zijn dak. In een druk strafschopgebied schoot Ruben Bouman via een geelzwarte kuit langs de verbouwereerde doelman Martin Nobel (1-0).
Vijf minuten later kwam Ammers via Jeroen van Dam weer langszij. NOAD'32 pakte in de 36ste minuut de draad weer op. Via een mooie hoge voorzet van Henri Schouten liep Martien van Ballegooijen weer eens slim weg uit de dekking en kon zo mooi binnen koppen (2-1).

Strafschop
Een minuut later had NOAD'32 de zaak kunnen beslissen. Via een strafschop. Maar Kornee Sterrenburg, gezegend met een prachtige trap, schoot veel te zacht in, waardoor doelman Nobel zijn fout kon herstellen. Groot-Ammers bleef daardoor in de wedstrijd en kwam na rust zelfs op 2-2 (goal Pim den Hartog).

Daarna nam NOAD het initiatief weer over en zag een schot van Henri Schouten door Nobel gekeerd, een kopbal van Kevin Schouten tegen de lat en een actie van Ruben Bouman bekroond met de derde treffer. Toen was daar het bijzondere moment dat John van Bergeijk na lang blessureleed zijn opwachting mocht maken. Een van zijn eerste balcontacten was meteen raak. Een schitterende lob, waardoor het 4-2 werd en de wedstrijd was gespeeld.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden