Eenvoudige klus voor Ameide in Gameren

Nieuws 237 keer gelezen

GAMEREN - Ook in de terugwedstrijd was tweedeklasser Ameide een flinke maat te groot voor GVV’63. Op Meihoven werd Hemelvaartsdag met een ietwat te klein uitgevallen 3-1 gewonnen. In Gameren was het verschil, met 0-2, ook twee doelpunten in het voordeel van de Alblasserwaarders. Nu wacht de dubbele confrontatie tegen NOAD’32.

“We wilden snel op voorsprong komen, waardoor we iets meer lucht zouden krijgen”, legde linksbuiten Maarten van Gelderen na afloop uit. Op eigen verzoek stond de gewezen verdediger van LRC Leerdam, na een langdurige periode van afwezigheid, in de voorhoede opgesteld. “Tot voor de laatste competitiewedstrijd tegen GDC heb ik zeven weken niet kunnen voetballen. Door diverse ontstekingen onder en op mijn voet, heel vervelend. Ook nu slik ik nog pijnstillers. In mijn beginjaren bij FC Dordrecht speelde ik ook in de voorhoede. Ik heb de trainer gevraagd mij daar weer neer te zetten. Met de openingstreffer en een assist lukte dat aardig. Ik vermaak mij wel voorin.”

Maar niet in de voor Ameide stroeve beginfase. De verbaal sterke thuisploeg schreeuwde in de vierde minuut al om een strafschop. De rustig blijvende scheidsrechter Van der Linde zag in het duwtje in de rug van spits Lennart van der Werken geen overtreding, laat staan een strafschop. Toen Richan Kreling met een stevige tackle Dennis Tamming vloerde, was de toon gezet. Gelijk aan de niet altijd vriendelijke heenwedstrijd.

De leidsman uit het Zeeuwse Wemeldinge hield de kaarten, nog even, op zak. Halverwege de eerste helft niet. Een stevige overtreding, niet de laatste deze middag, op de snelle A-junior Martijn van der Zijden moest GVV-er Erik van Driel met geel bekopen. De vrije bal van Alwin de Wit werd door Joran Visee doorgekopt. Enkele Gamerense verdedigers liepen elkaar in de weg en vervolgens was het voor de wel oplettende Maarten Van Gelderen een koud kunstje om de score voor Ameide te openen (1-0).

GVV’63 was even van slag, maar herpakte zich iets over het halfuur. Roland Stout redde knap op een inzet van Timon Hazewinkel.

Verkeerd beoordeeld
Op slag van rust besliste Ameide de wedstrijd. Met weer Maarten van Gelderen in de hoofdrol. Robin Tamming, heersend op het middenveld, veroverde de bal en bracht Van Gelderen in stelling. Na een mooie kapbeweging werd de voorzet van de 37-jarige 'gewezen' verdediger volkomen verkeerd beoordeeld door keeper Eibert de Koning. Robbert Bakker deed met het hoofd de rest: 0-2.

Ameide zat op rozen en deed het, met het oog op de naderende tweede speelronde, rustig aan. Na de pauze mochten de Bommelerwaarders het spel maken, maar het geloof in een gunstig eindresultaat was niet meer aanwezig. Zeker niet toen Maossawer Ahmadzai na een dik uur spelen zijn tweede (donker)gele kaart kreeg voorgeschoteld. En weer was de arme Martijn van der Zijden het slachtoffer. Vanachter werd de snelle aanvaller vol op de rechterkuit geraakt. Van der Zijden kermde het uit van de pijn en moest zich laten vervangen door Tom de Kruijk.

Rechtzetten
De wedstrijd was gespeeld en kabbelde, enkele kansjes over en weer, naar het einde. “Aanstaande dinsdag de spelers bij elkaar rapen en ons voorbereiden op de tweestrijd tegen NOAD’32. In de voorbereiding in het bekertoernooi verloren we met 5-0 van ze. We hebben dus wat recht te zetten. We willen tweedeklasser blijven en dus zullen we moeten winnen”, besefte Ameide-trainer Jan Verveer het belang van de komende wedstrijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden