Rijswijkse Boys na strafschoppen verder

Nieuws 70 keer gelezen

RIJSWIJK - De eerste wedstrijd won Tricht met 3-2. Zaterdag in Rijswijk was het net andersom en zegevierde Rijswijkse Boys met 3-2.

De Rijswijkers kwamen binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Na de 1-0 nam Dick Wind ook de tweede treffer voor zijn rekening na een voorzet van Sven Haan en een overstapje van Maurice Schopenhouer. Vervolgens nam Rijswijkse Boys wat gas terug en ging Tricht op zoek naar een treffer. Dat lukte na ruim een half uur. Na een voorzet kopte René van Soelen liggend de 2-1 langs keeper Wesley v/d Oever. Drie minuten later was het de beurt aan Rijswijkse Boys om met een frommelgoal van Maurice Schopenhouer op 3-1 te komen.

Verlenging
Na de rust drukte Tricht de Rijswijkers in het defensief. De 3-2 viel in de blessuretijd door Rob van Nifterik, nadat Tricht eerder al een strafschop had gemist. Dus was een verlenging noodzakelijk. Daarin werd niet gescoord en dus konden beide ploegen zich opmaken voor de penalty's. De eerste strafschop miste Tricht en namens Rijswijkse Boys miste Ricky Vroon de vijfde strafschop. Nadat Tricht de zesde strafschop zag gestopt door keeper Wedsley v/d Oever, benutte de ingevallen Ruben van Tilborg de zesde ‘pingel’ voor Rijswijkse Boys. Daarmee was het feest voor Rijswijkse Boys, dat in de volgende ronde zaterdag 26 mei op bezoek gaat bij GJS.