WNC tekent protest aan bij KNVB

Nieuws 4 keer gelezen

Waardenburg – WNC tekent protest aan bij de KNVB tegen het meespelen van Drechtstreek-verdediger Patrick Kunst in de beslissingswedstrijd van donderdag. De Waardenburgers willen die wedstrijd overspelen.

Kunst kreeg vorige week zaterdag in de wedstrijd tegen DFC een gele kaart die hem een schorsing op moest leveren. Wegens een computerstoring bij DFC werd het wedstrijdformulier te laat verzonden, waardoor de schorsing van Kunst pas vandaag (vrijdag 18 mei) in ging. WNC’ers Roderik Kieft en Ronald Zondag waren naar aanleiding van hun gele kaart tegen Schelluinen wèl geschorst.

WNC-voorzitter Lamy van der Vliet is boos: “Dat een computer bij DFC het niet doet, is niet het probleem van WNC. Er was nog tijd genoeg om de schorsing van die speler op tijd aan iemand van Drechtstreek door te geven. De mogelijkheden om te communiceren zijn tegenwoordig vrijwel onbeperkt.” Van der Vliet spreekt van ongelijke behandeling: “Het ontbreekt hier totaal aan rechtvaardigheid. De twee ploegen zijn niet gelijk behandeld en dat slaat nergens op. Zeker gezien het belang van de wedstrijd had de KNVB daar wel meer aandacht aan mogen besteden. Het is een beslissingswedstrijd om de titel!”

De eis die Van der Vliet bij de KNVB neerlegt is niet mals. “Wij willen dat de wedstrijd overgespeeld wordt. De nacompetitiewedstrijd tegen Klundert moet dus uitgesteld worden.” Toch beseft hij dat dit geen voor de hand liggend scenario is. “De kans dat die kampioenswedstrijd overgespeeld wordt, lijkt me vrij klein. Ik weet ook niet of er vandaag iemand bij de KNVB is die een wedstrijd mag uitstellen en dat ook durft. Tegen Klundert zullen we waarschijnlijk wel gaan spelen, maar in ieder geval onder protest.”
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 1 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 19 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 19 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33